Διαμαρτυρεται ο Συλλογος Ειδικου Εκπαιδευτικου και Ειδικου Βοηθητικου Προσωπικου Ειδικης Αγωγης ΑΜΘ

«Ελάχιστα κενά οργανικών θέσεων, δόθηκαν και πάλι στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης»

Επιστολή απέστειλε ο Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής ΑΜΘ,  προς την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, την αρμόδια υπηρεσία του καθώς και τους τρεις βουλευτές Ροδόπης θίγοντας τρία μείζονα θέματα για τον κλάδο. Το πρώτο είναι η κατανομή των προς κάλυψη κενών οργανικών θέσεων που στην περιφέρεια μας ανέρχονται σε 18 σε σύνολο 85 κενών. Το δεύτερο είναι η απουσία Σχολικών Συμβούλων ΕΕΠ-ΕΒΠ σε όλη την περιφέρεια και τρίτο την μη πραγματοποίηση των αποσπάσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σε φορείς.

Αξιότιμες/οι,

Δια της παρούσης θα θέλαμε να επισημάνουμε τα κάτωθι που αφορούν σε πολύ σημαντικά ζητήματα, τα οποία επηρεάζουν την ποιότητα του εκπαιδευτικού έργου που παρέχεται στην περιφέρεια Αν. Μακεδονίας Θράκης. Παρακαλούμε ο κάθε αρμόδιος φορέας να αναλογιστεί τους τρόπους με τους οποίους στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, μπορεί να συνεισφέρει στην διαχείρισή τους, ώστε όχι μόνο στο σήμερα αλλά κυρίως στο μέλλον να αποφευχθεί η επιδείνωση της εκπαιδευτικής εικόνας της περιφέρειάς μας.

Κατανομή θέσεων

Στις 23/07/2022 κοινοποιήθηκαν οι κενές οργανικές θέσεις του ΕΕΠ- ΕΒΠ σε όλη την επικράτεια.[1]

Με μεγάλη μας λύπη διαπιστώσαμε τα ελάχιστα κενά οργανικών θέσεων, που δόθηκαν και πάλι στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.[2] Επί της ουσίας, με τεράστια απογοήτευση σας ενημερώνουμε ότι δόθηκαν προς κάλυψη 18 θέσεις από τις 85 κενές (οι οποίες σημειωτέον στην ουσία είναι διπλάσιου μεγέθους), από αυτές που διαθέτει η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

«Κατανομή Σχολικών Συμβούλων ΕΕΠ-ΕΒΠ»

Οφείλουμε να επισημάνουμε, καθώς και να σας υπενθυμίσουμε σχετικά, την επιστολή «καταγγελίας- διαμαρτυρίας», που είχε σταλεί στις 16/04/2022 με αρ. πρωτ: 06, αναφέροντας την κατανομή των Συμβούλων Εκπαίδευσης ΕΕΠ στην Αν. Μακεδονία – Θράκη, η οποία αφήνει όλες τις ειδικότητες χωρίς συμβούλους ΕΕΠ και ΕΒΠ. Είναι απορίας άξιο πως σε καμία πόλη της περιφέρειάς μας (!!!) δεν υπάρχει έδρα συμβούλου Ε.Ε.Π.  Ε.Β.Π. Πρόκειται για μια πρωτοτυπία η οποία θα επιδεινώσει σημαντικά την ήδη πολύπαθη, αλλά και έντονα ελλειμματική εικόνα της περιφέρειας Α.Μ.Θ..

Εύλογα γίνεται αντιληπτό, πως ένας σύμβουλος ανά ειδικότητα, δεν θα μπορέσει ν’ ανταποκριθεί σε τόσους πολλούς νομούς, με μεγάλη χιλιομετρική απόσταση μεταξύ τους. Το ΕΕΠ καθημερινά έρχεται αντιμέτωπο με διάφορες δυσκολίες, αλλά και προκλήσεις και έχει άμεση ανάγκη την επιστημονική στήριξη των συμβούλων. Σ΄ αυτό το νέο εγχείρημα του ΥΠΑΙΘ ζητούμε και απαιτούμε την αύξηση των Συμβούλων στην περιφέρειά μας, για μια  σωστή και δίκαιη εποπτεία και καθοδήγηση του ΕΕΠ-ΕΒΠ.

«Αποσπάσεις μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σε φορείς»

Διαμαρτυρόμαστε έντονα αναφορικά με το ζήτημα αυτό, αφού διαπιστώνουμε με έκπληξη την μη πραγματοποίηση των αποσπάσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σε φορείς (οδεύουμε στον τελευταίο μήνα πριν την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονίας), οι οποίοι υπέβαλαν μεν τις αιτήσεις τους, [3] ωστόσο ουδεμία ενημέρωση είχαν σχετικά. Αντιθέτως οι αποσπάσεις όλων των υπόλοιπων κλάδων εκπαιδευτικών έχουν ολοκληρωθεί. Παρατηρείται κωλυσιεργία και απαξίωση των μελών ΕΕΠ- ΕΒΠ από το Αυτοτελές Τμήμα ΕΕΠ- ΕΒΠ του ΥΠΑΙΘ. Απαιτούμε να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να δημοσιευθεί, καθώς ως Σύλλογος ΣΕΕΠΕΒΠ ΑΜΘ, θα σταθεί αρωγός στα συμφέροντα των μελών μας και επιφυλασσόμεθα για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας.


[1] ώστε σύμφωνα με το ΦΕΚ ΑΣΕΠ 49/23-7-2022, τα  υποψήφια μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (κλάδων ΠΕ21, ΠΕ22, ΠΕ23, ΠΕ25, ΠΕ28, ΠΕ29 και ΠΕ30) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (κλάδου ΔΕ01), εγγεγραμμένων στους τελικούς αξιολογικούς πίνακες κατάταξης των Προκηρύξεων 1ΕΑ/2019 και 2ΕΑ/2019, να υποβάλουν την αίτησή τους στο ΑΣΕΠ για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, σε εφαρμογή του άρθρου 62 του ν. 4589/2019 (Α’ 13).

[2] Δόθηκαν  18 θέσεις από τις 400 σύνολο – 14 θέσεις σε Ειδικά Σχολεία και 4 θέσεις σε Επιτροπές Διεπιστημονικής Υποστήριξης. Συγκεκριμένα για τους  κλάδους ΕΒΠ, ΠΕ21 (θεραπευτών λόγου) και ΠΕ28 (φυσιοθεραπευτών) δε δόθηκε κανένα κενό. Για τους ΠΕ22 (Σύμβουλοι Επαγγελματικού Προσανατολισμού) δόθηκε ένα (01) κενό. Για τους ΠΕ23 (ψυχολόγοι) και ΠΕ 25 (σχολικοί νοσηλευτές) δόθηκαν τέσσερα (04) κενά, ανά ειδικότητα. Για τους ΠΕ29 (εργοθεραπευτές) δόθηκαν έξι (06) κενά και τέλος για τους ΠΕ30 (κοινωνικοί λειτουργοί) δόθηκαν τρία (03) κενά

[3] (σύμφωνα με την εγκύκλιο «Αποσπάσεων μελών Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π.», με αρ. πρωτ.: 54989/Ε4/13-5-2022),

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.