Ξεκινησαν οι εργασιες της αναπλασης στην οδο Καναρη και τις γυρω οδους

H οδός Κανάρη θα μετατραπεί σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας

Ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας 11 Μαρτίου οι εργασίες για την ανάπλαση της Οδού Κανάρη και των γύρω περιοχών, με τα συνεργεία να ξεκινούν από τις οδούς Μπακάλμπαση και Αρσενίου Μοναχού.

Αυτή είναι η πρώτη από τις δύο αναπλάσεις δρόμων που αυτή τη στιγμή λαμβάνουν χώρα στην Κομοτηνή, με σκοπό να δώσουν μια διαφορετική μορφή στο κέντρο της πόλης και τις γύρω οδούς.

Η ανάπλαση συμπεριλαμβάνει την αναβάθμιση των εμπορικών δρόμων με την διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στο μέγιστο εφικτό και τη διατήρηση του οδοστρώματος σε ελάχιστο πλάτος 3.50m (στην οδό Κανάρη) με κάποιες οριοθετημένες θέσεις στάθμευσης και θέσεις φορτοεκφόρτωσης. Επίσης η ανάπλαση συμπεριλαμβάνει τη διατήρηση του γρανιτικού παραδοσιακού λιθόστρωτου στην περιοχή του οδοστρώματος και την αντικατάσταση των λευκών πλακών πεζοδρομίων με κυβόλιθο Καβάλας, κεραμικό κυβόλιθο, μάρμαρο, ενώ η οδός Κανάρη θα μετατραπεί σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας.

Στο τμήμα της οδού Βασιλέως Παύλου, Μπακάλμπαση, Κρητών, Ανδρούτσου, Κιλκίς και των μικρών πεζόδρομων πίσω από την Ερμού, η ανάπλαση αφορά την αντικατάσταση των (διάφορων) υλικών επιστρώσεων πεζοδρομίου με κυβόλιθο Καβάλας και των μπετονένιων κρασπεδορείθρων με μαρμάρινα καθώς και την επανατοποθέτηση του οδοστρώματος με τον υφιστάμενο παραδοσιακό γρανιτικό κυβόλιθο. Οι διαστάσεις των πεζοδρομίων θα διαπλατυνθούν τουλάχιστον στο 1.50μ. από την οικοδομική γραμμή όπου αυτό είναι εφικτό, ώστε να επιτραπεί η πρόσβαση σε ΑΜΕΑ, όδευση τυφλών κλπ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.