Συνεργασια του Δημου Μαρωνειας-Σαπων με την Εταιρια Κοινωνικης Ψυχιατρικης «Π. Σακελλαροπουλος»

Η Εταιρεία θα παρέχει στους πολίτες σειρά υπηρεσιών ψυχικής υγείας

Κατόπιν συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Δημοτικό Κατάστημα Σαπών ανάμεσα στον Αντιδήμαρχο Οικονομικής-Εμπορικής Δραστηριότητας, Κοινωνικής Πολιτικής και Αθλητισμού κ. Χαλήλογλου Οκάν, της Προϊσταμένης Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Φακούδη Αποστολίας και εκπροσώπων της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος, συμφωνήθηκε η έναρξη συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων σε θέματα που εντάσσονται στα πλαίσια  των Κοινωνικών, Ψυχολογικών και  Εκπαιδευτικών  παροχών προς τους πολίτες.

Πιο συγκεκριμένα, συμφωνήθηκε ένα ειδικό κλιμάκιο της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής να επισκέπτεται σε διάστημα ανά δύο εβδομάδων τον Δήμο και να παρέχει στους πολίτες τις κάτωθι υπηρεσίες:

  • Υπηρεσίες πρόληψης, έγκαιρης παρέμβασης, θεραπείας και αποκατάστασης των ψυχικών διαταραχών.
  • Προγράμματα κοινωνικής και επαγγελματικής ένταξης ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα.
  • Δράσεις Αρωγής Κοινότητας για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση για θέματα ψυχικής υγείας.
  • Προγράμματα πρόληψης, έγκαιρης παρέμβασης και ενίσχυσης της ψυχικής ανθεκτικότητας στις σχολικές κοινότητες.
  • Δραστηριότητες ενδυνάμωσης και προγράμματα εκπαίδευσης στην αυτοεκπροσώπηση και αυτοσυνηγορία.   

Στόχος της παραπάνω δράσης είναι ο κάθε δημότης να έχει πρόσβαση σε δωρεάν ποιοτικές υπηρεσίες ψυχικής υγείας και να απολαμβάνει το υψηλότερο δυνατό επίπεδο ψυχικής υγείας και ευεξίας σε μια ανοιχτή κοινωνία.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δράσεις του ειδικού κλιμακίου θα διεξάγονται στον χώρο όπου στεγάζεται το «Βοήθεια στο Σπίτι» στις Σάπες, επί της οδού Γεωργίου Γεννηματά 8, με την πρώτη συνάντηση να έχει ήδη προγραμματιστεί για τις 16 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 10:30 π.μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.