Τριημερο πενθος στις ενοπλες δυναμεις

Η ανακοίνωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια και το Συλλυπητήριο μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Τριήμερο πένθος στις ένοπλες δυνάμεις κήρυξε ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας με αφορμή τον τραγικό θάνατο του Επισμηναγού Επαμεινώνδα Κωστέα στην Καλαμάτα μετά από πτώση αεροπλάνου.

Η ανακοίνωση του Υπουργού Εθνικής άμυνας Νίκου Δένδια:

Ο θάνατος εν ώρα καθήκοντος του Επισμηναγού (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα, προκαλεί θλίψη σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Με απόφασή μου κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, από σήμερα Τετάρτη 27/12 έως και την Παρασκευή 29/12/2023. Ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του Επισμηναγού και στη μεγάλη οικογένεια της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το Συλλυπητήριο μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη 

Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του επισμηναγού Επαμεινώνδα Κωστέα, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης στην Καλαμάτα, έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνοντας πως η «πατρίδα θα τον ευγνωμονεί για πάντα».

«Η Πολεμική Αεροπορία και μαζί της όλοι μας θρηνούμε έναν περήφανο Έλληνα Ίκαρο. Τον Επισμηναγό Επαμεινώνδα Κωστέα, που έπεσε κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης. Σε μία αποστολή από εκείνες που δεν σταματούν σε καμία στιγμή του χρόνου» ανέφερε ο ίδιος χαρακτηριστικά τονίζοντας πως «η απώλεια αυτή αναδεικνύει πόσο δύσκολο είναι το έργο των πιλότων μας. Αλλά και πόσο μεγάλη η αφοσίωσή τους στο καθήκον. Η πατρίδα θα ευγνωμονεί για πάντα τον επισμηναγό. Μένοντας στο πλευρό της οικογένειάς του, προς την οποία απευθύνω και εγώ τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.