Μια αλλοπροσαλλη τακτικη

Το Υπουργείο Παιδείας με τρόπο συνετό αλλά ταυτόχρονα και τολμηρό προχώρησε στην πρόσληψη 6 συνεργατών από την μειονότητα που θα διευκολύνουν το έργο των εκπαιδευτικών στα συγκεκριμένα νηπιαγωγεία. Είναι ένα πρόπλασμα του δίγλωσσου νηπιαγωγείου δημόσιου χαρακτήρα. Οι συνεργάτες αυτοί δεν είναι ούτε ανώτεροι ούτε κατώτεροι από τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται στα συγκεκριμένα νηπιαγωγεία. Έχουν διαφορετικό ρόλο και κρίσιμο όμως.
 
Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι οι αντιδράσεις. Και αν καταλαβαίνω τις συνδικαλιστικές αντιδράσεις, άσχετο αν δεν συμφωνώ με αυτές, δεν καταλαβαίνω την απαξία που δείχνει για το μέτρο αυτό ο βουλευτής της ΔΗΣΥ Ιλχάν Αχμέτ. Αν λοιπόν ζητά να εφαρμοσθεί σε όλα τα νηπιαγωγεία τότε ευλόγως δημιουργείται το ερώτημα. Υπήρξε κυβερνητικός βουλευτής. Τον εμπόδισε κανείς αυτόν ή το κόμμα του τότε, την Ν.Δ. να προχωρήσει σε μια τέτοια ρύθμιση; Εμπόδισε κανείς το σημερινό του κόμμα το ΠΑΣΟΚ να κάνει μια τέτοια ρύθμιση;
 
Αλλά τότε είχε προτεραιότητα να διορίσει 240 ιεροδιδασκάλους που ακόμα τους κουβαλάμε. Δεν ήθελε να διορίσει δασκάλους στα χρόνια της ευμάρειας, για τα παιδιά της μειονότητας, αλλά ιεροδιδασκάλους. Λες και εκεί ήταν το πρόβλημα της μειονοτικής εκπαίδευσης. Να θυμίσω τι έλεγαν τότε; Για σύγχρονη ευρωπαϊκή μειονοτική πολιτική. Έτσι την εννοούσαν; Τι εμπόδισε το κόμμα του και αυτό και το προηγούμενο να ψηφίσουν την τροπολογία Κοντονή για τις αποφάσεις του ευρωπαϊκού δικαστηρίου; Από πότε αποτελεί αντιπολίτευση η καταψήφιση θεμελιωδών δικαιωμάτων των ανθρώπων; Και επειδή κακώς έχει επικεντρωθεί η ιστορία αυτή στο θέμα της ΤΕΞ μήπως γνωρίζετε ότι η Ελλάδα έχει καταδικαστεί και για τα φραουλοχώραφα της οργής στην Μανωλάδα. Που η περήφανη ελληνική δικαιοσύνη αθώωσε τους εμπλεκόμενους τραμπούκους. Και καταδικαστήκαμε. Και διασύρθηκε η χώρα πάλι μετά από μια απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης.
 
Όλα αυτά λοιπόν τα αγνοούμε μόνο και μόνο για να κάνουμε αντιπολίτευση στην κυβέρνηση. Και αυτός ων βουλευτής της ΔΗΣΥ, μειονοτικός δεν βρήκε μια κουβέντα να πει στην πρόεδρο του; Τον Θεοχαρόπουλο, τον Ραγκούση, τον Διαννέλη από το Ποτάμι δεν τους άκουσε; Στο ίδιο φερόμενο κόμμα δεν θα είναι; Δηλαδή την δυνατότητα που έδινε η τροπολογία σε έναν πολίτη να ξαναδιεκδικήσει το δίκιο του στα ελληνικά δικαστήρια εφόσον έχει δικαιωθεί στο ευρωπαϊκό δικαστήριο που ο πολίτης αυτός μπορεί να ψηφίζει το οποιοδήποτε δημοκρατικό πολιτικό κόμμα, ή να μην ψηφίζει κανένα κόμμα, γιατί την στερούν; Μόνο και μόνο γιατί συμφώνησε η ΔΗΣΥ και ο βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ επομένως ότι πρέπει μαζί με την Ν.Δ. να καταψηφίζουμε ακόμη και αν είναι κάτι θετικό, επειδή ενδεχομένως δεν το ψηφίζουν οι ΑΝΕΛ; Αυτό λέγεται αντιπολίτευση που πιέζει την κυβέρνηση για το καλό των πολιτών; Και στ' αλήθεια πιστεύει κανείς ότι έτσι θα πέσει η κυβέρνηση;
 
Καθαρές κουβέντες λοιπόν. Να βγει ο βουλευτής και να πει στους πολίτες της Ροδόπης ότι δεν ψήφισε αυτή τη τροπολογία γιατί θέλει να ρίξει τη κυβέρνηση και αν του πουν οι πολίτες ναι αλλά έκανες κακό και σε μας, τότε με θάρρος να τους πει ότι πολύ απλά σας αγνοώ. Το παιχνίδι πατώ σε δυο βάρκες και όπου με βγάλει, δεν είναι ουσιαστική πολιτική άποψη και στάση, αλλά είναι “μαυρογιαλουρισμός”. Τόσο απλά τόσο καθαρά.
 
Υ.Γ. Το να περιδιαβαίνεις διάφορα κόμματα δικαίωμα σου. Αφορά εσένα και τους πολίτες που σε επιλέγουν. Το να διασύρετε όλοι μαζί όμως την χώρα, αυτό δεν είναι δικαίωμα σας. Τόσο απλά.
 

*Ο Σταμάτης Σακελλίων είναι συντονιστής ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.