Ο,τι εγινε δεν ξεγινεται

Της Έκδοσης

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ το Σαββατοκύριακο, με τον πρόεδρο του κόμματος να πετυχαίνει, εσκεμμένα ή μη δεν γνωρίζουμε, να καταστήσει το θέμα της διαγραφής των τεσσάρων μελών ουσιαστικά άνευ ουσίας, μιας και πλέον όλοι αποχώρησαν, και έτσι δεν χρειάζεται να προχωρήσει οποιαδήποτε διαδικασία.

Βέβαια θα πείτε, μαζί τους αποχώρησαν και άλλοι, αλλά δεν πειράζει, δεν μπορείς να κάνεις ομελέτα χωρίς να σπάσεις μερικά αυγά, όπως λένε εκεί στο Αμέρικα.

Και ενώ κάποιοι μιλούν για περιδίνηση του κόμματος, ίσως η πραγματικότητα να είναι διαφορετική, μιας και όπως φαίνεται η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένη να κάνει ξεκαθάρισμα, σε όλα τα επίπεδα, ώστε να έχει ένα ανέφελο συνέδριο, όποτε και αν γίνει αυτό, και ήσυχες Ευρωεκλογές, ακόμα και αν τα νούμερα δεν είναι τόσο καλά, μιας και δεν θα έχει μείνει κανένας για να αμφισβητήσει την ηγεσία.

Με τα κόμματα στην Ελλάδα άλλωστε να έχουν πάψει προ πολλού να παράγουν πολιτική, το μόνο που έχει απομείνει είναι το lifestyle, και οι συμβολικές κινήσεις, εντελώς αποκομμένες από οποιαδήποτε ουσιαστική σκέψη και πολιτική θέση, αλλά μόνο βασιζόμενο στις περιστάσεις, και στενά ωφελιμιστικά.

Δεν ξέρουμε αν στο τέλος θα διαλυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, θα αλλάξει όνομα, θα αλλάξει σύμβολα, ή πού θα πάει η κατάσταση στον χώρο που θέλει να αυτοπροσδιορίζεται ως προοδευτικός, αλλά ακολουθεί αρτηριοσκληρωτικές πρακτικές.

Και θα πρέπει να θυμούνται, ότι όλες οι πράξεις, έχουν και συνέπειες, και ο ήδη ασθματικός κομματικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ στις τοπικές Νομαρχιακές, δεν σηκώνει πολύ περισσότερες αποχωρήσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.