Μια παρελαση… με διδαχες

Της Έκδοσης

Πολλή προσοχή υπήρχε στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Κομοτηνή, όχι μόνο για τους παρελαύνοντες, όσο για το πώς θα την επηρεάσουν οι αλλαγές που έγιναν τόσο στην σύνθεση των συλλόγων, όσο και σε άλλα σημεία.

Θετικά φαίνεται πως έγιναν δεκτές οι αλλαγές τόσο για τα ηχεία σε όλη τη διαδρομή, όσο και για την επιμήκυνσή της, όμως όσο για το θέμα της διάρκειας, υπήρξαν ζητήματα.

Ήδη πριν από την παρέλαση, πολλοί ήταν αυτοί που είχαν εκφράσει την δυσαρέσκειά τους για τον περιορισμό του αριθμού των συμμετεχόντων από τους συλλόγους, και αυτό δεν έπαυσε με την ολοκλήρωση της παρέλασης.

Δεν βοήθησε φυσικά και το γεγονός ότι καθυστέρησε η έναρξη της παρέλασης κατά περίπου ένα εικοσάλεπτο, απόρροια της καθυστέρησης της ολοκλήρωσης της Θείας Λειτουργίας, που πήγε πίσω τις καταθέσεις στεφάνων και κατά συνέπεια την παρέλαση.

Ευτυχώς βέβαια βοήθησε και ο καιρός, μιας και αν προλάβαινε η βροχή την παρέλαση, θα είχαμε μια εντελώς διαφορετική συζήτηση.

Φαίνεται πάντως πως παρά τις αλλαγές, ο χρόνος της παρέλασης δεν μειώθηκε σημαντικά, παρόλο που κατάφερε να ολοκληρωθεί σε λιγότερο από μία ώρα.

Παρόλα αυτά ήταν μόνο η αρχή, και όπως φαίνεται τα διδάγματα αυτής της πρώτης προσπάθειας θα ληφθούν υπ’ όψη από την Αντιπεριφέρεια Ροδόπης, όπως άλλωστε είχε τονίσει και όταν ανακοίνωνε τις αλλαγές ο κ. Ταπατζάς, ώστε να βελτιωθούν τυχόν προβλήματα που υπήρξαν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.