Εκλογικος νομος και επικοινωνια

Η μόνη ίσως συγκεκριμένη δέσμευση του πρωθυπουργού κατά τις προγραμματικές του δηλώσεις ήταν αυτή που αφορούσε στην αλλαγή του εκλογικού νόμου. Από τις αντιδράσεις των άλλων κομμάτων έγινε φανερό ότι δεν πρόκειται να συγκεντρωθούν οι 200 ψήφοι που είναι απαραίτητες για να γίνει αυτό, οπότε και οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με τον ισχύοντα σήμερα εκλογικό νόμο.

Το ερώτημα είναι γιατί ο κ. Καραμανλής προέβη σε μία τέτοια δήλωση και μάλιστα τώρα, εφόσον και να ψηφισθεί από τους κυβερνητικούς βουλευτές ο νέος εκλογικός νόμος, θα ισχύσει στις μεθεπόμενες εκλογές, και δεν έχει καμία σχέση με το αν ο κ. Καραμανλής προκηρύξει το 2009 εθνικές εκλογές ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές, ούτε με το αν το 2010 η αντιπολίτευση μπλοκάρει την εκλογή προέδρου. Εξάλλου το θέμα της εκλογής προέδρου ο κ. Καραμανλής μπορεί να το λύσει με το να ξαναπροτείνει τον νυν πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Παπούλια.

Η κυβέρνηση δείχνει σαν να μην της φθάνουν οι 40 έδρες που δίνονται στο πρώτο κόμμα και θέλει και άλλες ώστε να έχει την αυτοδυναμία της. Την αυτοδυναμία να κάνει ό,τι θέλει χωρίς να χρειάζεται την κοινωνική συναίνεση.

Το θέμα όμως της επικαιρότητας της αλλαγής του εκλογικού νόμου έχει και μια άλλη διάσταση, γιατί ο πολιτικός λόγος επικεντρώνεται σε αυτό το θέμα της αλλαγής του εκλογικού νόμου. Τα μεγάλα προβλήματα του ελληνικού λαού παραμένουν έτσι στο περιθώριο.

Η κυβέρνηση του κ. Καραμανλή ξέρει πολύ καλά να παίζει το συγκεκριμένο επικοινωνιακό παιχνίδι. Το έχει μάθει πολύ καλά από την προηγούμενη τετραετία. Και δυστυχώς για το λαό το συνεχίζει και τώρα…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.