Αμεση αναγκη η ληψη μετρων στις πυροπληκτες περιοχες

Της έκδοσης

Απροετοίμαστους, τουλάχιστον ψυχολογικά, μας βρήκε η κακοκαιρία που αυτή τη φορά έπληξε και την περιοχή της Θράκης, παρά τις προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων τις ημέρες που προηγήθηκαν.

Απροετοίμαστους για την ένταση των φαινομένων που λίγο πολύ η πλειοψηφία είχε υποτιμήσει και η αλήθεια είναι ότι μας τρόμαξε. Ειδικά στις περιπτώσεις των πολιτών που το πρώτο ειδικά «μεγάλο» κύμα καταιγίδας και ανέμων τους βρήκε στον δρόμο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Πέραν των πολιτών ωστόσο θα μπορούσε να πει κανείς ότι απροετοίμαστη είναι και η πολιτεία, κεντρική αλλά και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την «οχύρωση» περιοχών και της Ροδόπης που επλήγησαν πρόσφατα από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Καλοκαιριού, για την οποία δεν έχει γίνει τίποτα.

Είναι χαρακτηριστικές άλλωστε οι φωτογραφίες που αναρτήθηκαν, μεταξύ άλλων, στην σελίδα των «Καιρικών Νέων Θράκης» αλλά και η σημαντική επισήμανση ενός εκ των διαχειριστών της του κ.Δημήτρη Ευγενίδη για την περιοχή του Ασωμάτου, που αφορά στην διάβρωση του εδάφους και την επικινδυνότητα που αυτή κρύβει, ελλείψει μέτρων, ενώπιον ενός πολύ δύσκολου όπως διαφαίνεται Χειμώνα και από άποψη καιρικών συνθηκών.

Όπως έγραψε χαρακτηριστικά συνοδευτικά των επισυναπτόμενων φωτογραφιών «Αν δεν παρθούν άμεσα μέτρα θα έχουμε σοβαρά προβλήματα στην περιοχή από την διάβρωση του εδάφους από τις πρόσφατες πυρκαγιές».

Κοινή λογική και επισήμανση ακόμα και όσων δεν διαθέτουμε ενδεχομένως τις σχετικές επιστημονικές γνώσεις.

Άμεσα μέτρα λοιπόν προστασίας από πλημμύρες τώρα…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.