Γιατι οχι τμημα του ΔΠΘ και στις Σαπες;

Της Έκδοσης

Με απόφασή της η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου «χωροθέτησε» τα νέα τμήματα που επιθυμεί να εντάξει στο δυναμικό της. Για όσων η μνήμη είναι λίγο πιο μακριά, θα τους είναι εύκολο να διαπιστώσουν πως παρουσιάζει διαφορές από την προηγούμενη που κατατέθηκε προς τον τότε υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου.

Δύο είναι οι κύριες διαφορές τους.

Η μία, είναι η εμφανής βούληση για δημιουργία πέμπτης έδρας για το πανεπιστήμιο της Θράκης στο Διδυμότειχο, με τη δημιουργία δύο νέων τμημάτων, ώστε να γίνει δυνατή η μεταφορά του Τμήματος Νοσηλευτικής στην Αλεξανδρούπολη προκειμένου να μπορέσει να διασωθεί ουσιαστικά το Τμήμα.

Ένα τμήμα (παράρτημα, ας μην ξεχνάμε) που υπό το «όχημα» του Διεθνούς Πανεπιστημίου απαξιώθηκε η λειτουργία του, επιβεβαιώνοντας τους φόβους που είχαν εκφραστεί από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκαν οι επαφές για απορρόφηση ουσιαστικά του ΤΕΙ ΑΜΘ στο Διεθνές Πανεπιστήμιο, μιας και παραπαίδι ήταν όταν η έδρα της δομής ήταν στην Καβάλα, και ακόμα περισσότερο παραπαίδι έγινε όταν η έδρα μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Η δεύτερη διαφορά είναι η πρώτη των αιτούμενων τμημάτων από τα 9 που προτείνονταν, στα 6 συν το τμήμα Νοσηλευτικής τώρα.

Για το τι μεσολάβησε και υπό ποιες συνθήκες άλλαξε η πρόταση του πανεπιστημίου μπορούμε να κάνουμε πολλές υποθέσεις, αλλά δεν είμαστε σε θέση να το γνωρίζουμε με ακρίβεια.  Αλλά ας μη γελιόμαστε, παρόλο που μπορούμε να πούμε πολλά για τα τμήματα στις διάφορες πόλεις, διακαής πόθος της διοίκησης ήταν, και παραμένει, η Κτηνιατρική, όπως φάνηκε και κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κομοτηνή το Φεβρουάριο.

Όμως αυτή η γεωγραφική επέκταση του Πανεπιστημίου, και η ρευστότητα στη χωροθέτηση των τμημάτων, ίσως βάλει σε σκέψεις και άλλες πόλεις της Θράκης. Γιατί ας πούμε να μην δούμε τμήμα του ΔΠΘ και στις Σάπες. Το παράδειγμα της ΑΣΠΑΙΤΕ άλλωστε υπάρχει.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.