Το παραδειγμα της κ. Παπαχρηστου

Της Έκδοσης

Το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος που προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες του, είναι δεδομένο το ότι το ακούμε μόνο στα λόγια…των πολιτικών που διαχρονικά, επιλέγουν τις εν λόγω εκφράσεις, για να μας «γλυκάνουν» το χάπι της κατάντιας στην οποία έχουν υποπέσει μια σειρά κρίσιμων τομέων.

Η παιδεία και η υγεία, η πολύπαθη δημόσια παιδεία και η εξίσου πολύπαθη δημόσια υγεία πρώτα και κύρια. Η περιοχή μας άλλωστε αποτελεί τρανταχτό παράδειγμα των χρόνιων ελλειμμάτων σε όλους τους προαναφερθέντες τομείς, ίσως στην υγεία ένα κάτι της παραπάνω.

Αυτό ακριβώς έρχονται να καταδείξουν, εκ νέου, παραδείγματα όπως αυτό της κ.Αθηνάς Παπαχρήστου, της Μεσολογγίτισσας κυρίας που όπως σίγουρα έχετε διαβάσει, μιας και η είδηση έγινε όπως αναμενόταν viral, ως απλή συνταξιούχος αγρότισσα κατάφερε να δωρίσει ένα ασθενοφόρο στο ΕΚΑΒ.

Πώς; Από το υστέρημά της, μέσα από το οποίο κατάφερε να συγκεντρώσει μετά από δεκαετίες 65.000 ευρώ τα οποία, μαζί με την προσθήκη κάποιων χρημάτων που όπως δήλωσε στην ΕΡΤ έλαβε από την πώληση ενός μικρού λιοστασίου, χρησιμοποίησε για την αγορά ενός ασθενοφόρου για το ΕΚΑΒ Μεσολογγίου.

Γιατί; Γιατί είχε προσωπικό βίωμα από την προαναφερθείσα κατάντια του δημόσιου συστήματος υγείας που περιγράφεται αδρά στα λεγόμενά της.

«Το αποφάσισα γιατί είχα τον άνδρα μου 12 χρόνια και ήθελα να τον πηγαίνω στα Γιάννενα ή στο Ρίο και δεν βρισκόταν νοσοκομειακό αυτοκίνητο. Άλλο ήταν χαλασμένο όταν είχα τα ραντεβού, εγώ είχα το νεφρό μου και δεν υπήρχε αυτοκίνητο. Τέσσερα ραντεβού είχαν αναβληθεί. Στο τελευταίο ήρθε ασθενοφόρο να με πάρει και χάλασε πάνω στη γέφυρα. Τελικά πήρα ταξί» είπε και πρόσθεσε «Άλλη φορά ήμασταν με τον άντρα μου και είχε χαλάσει και σταμάτησαν για να το φτιάξουν. Θέλω να φύγω όπως περπατάω. Να μην χρειαστώ αυτά τα 12 χρόνια που πέρασα με τον άντρα μου».

Απλά, λιτά, ανθρώπινα και απέριττα τα λόγια που χρησιμοποίησε για να «ξεγυμνώσει» για ακόμα μια φορά την ανεπάρκεια όλων όσων κατά καιρούς έχουν υπηρετήσει, από πολιτικής άποψης, τον καίριο αυτό τομέα της υγείας.

Που σήμερα μεταφράζεται σε εγκαταλελειμμένες υποδομές, τεράστιες ελλείψεις προσωπικού – όποιου έχει απομείνει επί ελληνικού εδάφους – ελλείψεις φαρμάκων, λοιπών υλικών κ.α, κ.α., κ.α. και τα οποία συνθέτουν το κατά τα άλλα σύγχρονο και ευρωπαϊκό σύστημα υγείας της χώρας μας.

Ευτυχώς υπάρχουν και αυτοί οι άλλοι άνθρωποι…!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.