Πολιτικο συστημα σε «αγραναπαυση»

Της Έκδοσης

Με την αντιπολίτευση σε «αγρανάπαυση», εξαιρουμένου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ που συνεχίζει και συνεχίζει και συνεχίζει να ασχολείται μονάχα με τον εαυτό του και φαίνεται να είναι ο μόνος, η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει ανενόχλητη το δικό της έργο. Τόσο κοινοβουλευτικά αλλά κυρίως εκτός κοινοβουλίου έχοντας καταφέρει να επιβάλλει, με τεράστια ευθύνη και ημών των δημοσιογράφων, μια μονοθεματική ατζέντα συζήτησης και επικαιρότητας, που αγνοεί όλα τα υπαρκτά και μεγάλα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας.

Ανοίγεις να δεις δελτίο ειδήσεων ή να περιηγηθείς για την ενημέρωσή σου σε δημοσιογραφικές ιστοσελίδες, και εξαιρουμένων έκτακτων θεμάτων όπως η πρόσφατη δολοφονία μέλους της “Greek Mafia” (της ποιας;) και από την πληθώρα των συζητήσεων και των σχετικών αναφορών στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, αρχίζεις να ξεχνάς ότι ζεις στην Ελλάδα, αυτήν της ακρίβειας, των τεράστιων ελλείψεων στο ΕΣΥ, της υποχρηματοδοτούμενης εκπαίδευσης, αυτής που ερημώνει σε επίπεδο περιφέρειας μέρα με την μέρα, και νομίζεις ότι όλα λύθηκαν δια μαγείας και το μόνο που πλέον αφορά καθολικά την κοινωνία, είναι το εν λόγω νομοσχέδιο.

Το οποίο δεν έχουμε καν δει ακόμα συνολικά, παρά μόνο κάποιες ανακοινώσεις από πλευράς του Πρωθυπουργού, επί της οποίας όχι απλά τοποθετείται – και δυστυχώς για τον κλάδο μας ζητείται από κάθε καρυδιάς καρύδι η άποψη, κυρίως influencers – αλλά έχουμε καταφέρει να το αναγάγουμε σε εθνικό κριτήριο μέτρησης της ηθικής καθενός και κάθε μίας εξ ημών, διχαζόμενοι για ακόμα μια φορά.

Δεν απομειώνουμε τη σημασία του εν λόγω νομοσχεδίου, αλλά είμαστε υπέρμαχοι της άποψης ότι επί κάθε ζητήματος οφείλουν να ακούγονται πρώτα οι καθ’ ύλην «αρμόδιοι» αυτοί που σε κάθε περίπτωση αν δεν διαθέτουν την επιστημονική άποψη «θίγονται» και επηρεάζονται από κάθε αλλαγή. Όπως είμαστε υπέρμαχοι της πολυφωνίας και της ανάδειξης κάθε τι που μας αφορά και πολύ δε περισσότερο ταλανίζει το ευρύ κοινό, απέναντι σε πρακτικές αποπροσανατολισμού, πολύ δε περισσότερο από την κάθε εξουσία προς όφελος μονάχα της ιδίας.

Αν μη τι άλλο αξίζουν συγχαρητήρια στον Πρωθυπουργό και το επιτελείο του δεδομένου ότι το «παιχνίδι» της επικοινωνίας όπως πολλάκις έχει αποδείξει και στο πρόσφατο παρελθόν το κατέχει καλύτερο απ’ όλους. Με τις «ευλογίες» ωστόσο μιντιακών ομίλων και μερίδας του δημοσιογραφικού κόσμου και όπως διαφαίνεται τρόπον τινά και της αντιπολίτευσης, που εκτός από κάποια «τσιτάτα» κατά καιρούς, τιρβάζουν ανενόχλητοι μεταξύ τους.

Έπονται βέβαια οι ευρωεκλογές, στις οποίες – που φτάσαμε; – εναποθέτουμε τις ελπίδες μας πλέον για την αφύπνιση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.