Δει δη χρηματων…

Της Έκδοσης

Με την εκκίνηση των εκδηλώσεων του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής μετά την αλλαγή διοίκησης, ήρθε ο καιρός για να δούμε τι θα γίνει από πλευράς της διοίκησης για το θέατρο, και πώς αυτό θα μπορέσει να κάνει το κάτι παραπάνω.

Προ το παρόν, μετά την παράσταση «Το όνειρο της Μέδουσας» που ανοίγει την περίοδο, ακολουθεί η Ελένη Ουζουνίδου με το έργο Τουρκομερίτισσα, ενώ στο τέλος του μήνα θα πραγματοποιηθεί ακόμα μια συμπαραγωγή που περιλαμβάνει χορό.

Τον Απρίλιο θα ανέβει η παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ, που προβλέπεται και στην σύμβαση με το Υπουργείο Πολιτισμού, αν και η κ. Λιβεριάδου  τόνισε πως η όποια προσπάθεια για να γίνουν περισσότερα, επαφίεται αφενός στις συνεργασίες, αφετέρου όμως το ζήτημα της χρηματοδότησης εμποδίζει να ανοίξουν τα φτερά τους παραπάνω.

Γι’ αυτό και θα αναζητήσουν χρηματοδοτήσεις και από άλλες πλευρές, όπως η Περιφέρεια, ώστε να έχουν καλύτερη οικονομική ευχέρεια για να ανοίξουν τα φτερά τους.

Αξίζει βέβαια να θυμίσουμε πως η Περιφέρεια πέρυσι συμμετείχε στην σύμβαση με τα ΔΗΠΕΘΕ διαθέτοντας ένας ποσό 30.000 ευρώ, το οποίο όταν ψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο, θεωρούνταν από κάποιους συμβούλους μικρό, ιδιαίτερα όταν συγκρίνονταν με άλλες δαπάνες που γινόταν για τα πολιτιστικά από την ΠΑΜΘ.

Με την αλλαγή διοίκησης, μένει να δούμε αν το ποσό αυτό θα δοθεί, και αν θα αυξηθεί δίνοντας περισσότερες δυνατότητες στα δύο ΔΗΠΕΘΕ της Περιφέρειας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.