Κυβερνηση – Κοινωνια επαφη μηδεν!

Της έκδοσης

Είναι πραγματικά τουλάχιστον εντυπωσιακός ο τρόπος που για πολλοστή φορά με την παρούσα κυβέρνηση, και για πολύ περισσότερες με το εν γένει κεντρικό πολιτικό σύστημα που κατά καιρούς έχει αναλάβει τα ηνία της χώρας, ουδείς εξ αυτών αντιλαμβάνεται την τεράστια τελικά απόσταση μεταξύ της πραγματικότητας της ελληνικής κοινωνίας και αυτής που οι ίδιοι επιλέγουν κατά πώς τους βολεύει να θεωρούν ως τέτοια.

Και αναφερόμαστε φυσικά στο νέο φορολογικό πλαίσιο, κυρίως των ελευθέρων επαγγελματιών που προανήγγειλε ο κ.Χατζηδάκης στο πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο για το οποίο υπάρχουν δριμείες επίσημες αντιδράσεις και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και από επίσημους φορείς όπως σύλλογοι λογιστών – φοροτεχνικών, οι δικηγορικοί σύλλογοι κ.α. αλλά και κυρίως από την ίδια την κοινωνία, τους πολίτες, μεταξύ των οποίων και οι ίδιοι οι ψηφοφόροι της ΝΔ.

Από την ημέρα της ανακοίνωσης άλλωστε σε πάμπολλες συζητήσεις που είχαμε με επαγγελματίες της περιοχής στο σύνολό τους μοιράστηκαν την αμφιβολία τους για το αν θα καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στο νέο φορολογικό καθεστώς που επιβαρυντικό σε σημείο λουκέτου της επιχείρησής τους θεωρούν ότι είναι. Ούτε ένας, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά πολλοί περισσότεροι μας μετέφεραν την αγωνία τους για το τι μέλλει γενέσθαι την ώρα που κατά λέξη, κάποιων εξ αυτών, «με το ζόρι» ανταπεξέρχονται στα τρέχοντα έξοδα λειτουργίας των επιχειρήσεών τους.

Ακόμα πιο εντυπωσιακό γίνεται όλο αυτό το «χάσμα» μεταξύ κυβέρνησης και πολιτών διαβάζοντας κανείς την ανάρτηση του αρμοδίου υπουργού Κωστή Χατζηδάκη σε «απάντηση» της κριτικής που ασκήθηκε από την πρώτη στιγμή, ναι μεν προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά κυρίως προς όλους τους πολίτες που αντιδρούν στο «δίκαιο» όπως το χαρακτήρισε ο ίδιος «σύστημα» που εισηγήθηκε ο ίδιος.

Εξέφρασε μάλιστα την έκπληξή του για το γεγονός ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν τάχθηκαν υπέρ της «κοινωνικής δικαιοσύνης» στην οποία, όπως ισχυρίζεται, ανταποκρίνεται πλήρως το νέο φορολογικό καθεστώς, για να προσθέσει δε στην κατακλείδα πως η «κοινωνία αναγνωρίζει τον δίκαιο χαρακτήρα της μεταρρύθμισής μας και μας ψήφισε, όχι για να συμβιβαστούμε με κατεστημένες αντιλήψεις, αλλά για να προχωρήσουμε σε γενναίες μεταρρυθμίσεις. Στις μεταρρυθμίσεις εκείνες που θα επιτρέψουν στην πατρίδα μας να συνεχίσει να προχωρά μπροστά!».

Μπροστά ναι σαφώς κ. Υπουργέ, με πολιτικές που θεσπίστηκαν προ 45ετίας με πλήρως διαφορετικά κοινωνικοοικονομικά, και κυρίως πολιτικά δεδομένα που ακόμα και τότε δεν στάθηκαν «ικανά» να συγκρατήσουν το «τσουνάμι» λουκέτων στις επιχειρήσεις.

Κυβέρνηση – Κοινωνία επαφή μηδέν!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.