«Αποτελει ντροπη και ομολογια αποτυχιας να πιεζουν ολοι να ανοιξει το πανεπιστημιο»

Επιστολή γονέα «υπερασπίζεται» την εξ αποστάσεως λειτουργία του ΔΠΘ

Το θέμα της δια ζώσης ή εξ αποστάσεως λειτουργίας του πανεπιστημίου είναι ένα θέμα που απασχόλησε και απασχολεί πολύ την τοπική κοινωνία. Θεσμικοί εκπρόσωποι της περιοχής φρόντισαν να τοποθετηθούν, καταθέτοντας την γνώμη πως τα μαθήματα θα πρέπει να γίνουν διά ζώσης, προβάλλοντας κυρίως τις οικονομικές συνέπειες που θα έχει για την περιοχή η αντίθετη επιλογή.

Ωστόσο υπάρχει και η διαφορετική άποψη. Αυτή που λέει πως η εξ αποστάσεως λειτουργία διασφαλίζει την υγεία όλων των μελών του πανεπιστημίου και η οποιαδήποτε «παρέμβαση» προς το πανεπιστήμιου συνιστά προσβολή του αυτοδιοίκητού του.  

Με αυτή την άποψη συντάσσεται και γονέας φοιτητή μέσω επιστολής που απέστειλε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της εφημερίδας μας και αναφέρει τα εξής:

«Απευθύνομαι σε εσάς μετά τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματά σας, βουλευτών, δημάρχων, επιμελητηρίων κλπ., επειδή δεν ανοίγουν οι σχολές. Να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιο πανεπιστήμιο ανά την Ελλάδα, όπου έχουν ανοίξει τα πανεπιστήμια; Αποτελεί ντροπή και ομολογία αποτυχίας να πιέζουν όλοι να ανοίξει το πανεπιστήμιο, βλέποντας το αποκλειστικά και μόνο σαν μέσο εσόδων για την Κομοτηνή. Η ασφάλεια των παιδιών και η εκπαιδευτική διαδικασία είναι αυτό που προέχει. Άλλωστε το κράτος έχει ορίσει τον τρόπο λειτουργίας. Είναι ντροπή να παρεμβαίνουν συνέχεια διάφοροι στην λειτουργία ενός χώρου που έχει αυτοδιοίκητο. Σε καμία άλλη πόλη δεν γίνεται αυτό. Γιατί δεν φρόντισαν όλοι αυτοί οι εκλεγμένοι να αποκτήσει ο τόπος τους πλούτο και έσοδα από άλλες πηγές; Βολικό να ζούμε από ένα πανεπιστήμιο, αλλά πρέπει να σεβαστούν όλοι αυτοί τα παιδιά μας και τον δικό μας μόχθο. Μακριά από την εκπαίδευση. Είναι ντροπή αυτά για μια περιοχή, πόσο μάλλον όταν προβάλλονται και με τόσο προκλητικό τρόπο. Πουθενά δεν έχει γίνει αυτό και θα πρέπει να σταματήσουν όλοι να παίζουν με την ασφάλεια των παιδιών μας για δικό τους όφελος. Ντροπή».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.