Η Καθηγητρια του ΔΠΘ Ευγενια Μπεζιρτζογλου επιλεχθηκε ως μελος του Ανωτατου Συμβουλιου της ΕΘ.Α.Α.Ε.

Φ. Μάρης: «Εξαιρετικά σημαντική διάκριση για το προσωπικό του ΔΠΘ»

Η Καθηγήτρια του Τμήματος Ιατρικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Ευγενία Μπεζιρτζόγλου ορίστηκε ως μέλος στο Ανώτατο Συμβούλιο της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης, με απόφαση του Προέδρου της ΕΘ.Α.Α.Ε. Καθηγητή Περικλή Μήτκα που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ στις 31.12.2023.

Ο ορισμός της κ. Μπεζιρτζόγλου έγινε με διαδικασία επιλογής από επιτροπή αξιολόγησης υποψηφίων η οποία, κατόπιν ανοικτής δημόσιας προκήρυξης, κατάρτισε αξιολογικό πίνακα κατάταξης των 22 υποψηφιοτήτων. Μετά από διαβούλευση με τους Πρυτάνεις των Ελληνικών Πανεπιστημίων ως προς τις υποψηφιότητες του αξιολογικού πίνακα κατάταξης των επικρατέστερων υποψηφιοτήτων για τη θέση μέλους του Ανώτατου Συμβουλίου της ΕΘ.Α.Α.Ε., η υποψηφιότητα της κ. Μπεζιτζόγλου κρίθηκε ως η ισχυρότερη μεταξύ πολλών αξιόλογων Ελλήνων καθηγητών πανεπιστημίων της Ελλάδας και του εξωτερικού.

«Ο ορισμός της κ. Μπεζιρτζόγλου στο Ανώτατο Συμβούλιο της ΕΘ.Α.Α.Ε. αποτελεί μια εξαιρετικά σημαντική διάκριση για το προσωπικό του ΔΠΘ. Είναι η τρίτη κατά σειρά το τελευταίο διάστημα, μετά τον ορισμό του Καθηγητή Ευάγγελου Μανωλόπουλου ως Προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων-ΕΟΦ και της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Μαρίας Μητσιάκη ως  τακτικού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής-ΙΕΠ. Πρόκειται για διακρίσεις που μας κάνουν περήφανους καθώς αποδεικνύουν την ποιότητα και την ευρεία αναγνώριση του προσωπικού του πανεπιστημίου μας.

Συγχαίρουμε θερμά την κ. Μπεζιρτζόγλου και της ευχόμαστε καλή  και δημιουργική θητεία στο Ανώτατο Συμβούλιο τη ΕΘ.Α.Α.Ε.»,  δήλωσε ο Πρύτανης, Καθηγητής Φώτης Μάρης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.