Το ΔΠΘ παει… Erasmus

Ενημερωτική εκδήλωση για τα προγράμματα ERASMUS και ERASMUS+ από την Α.ΝΟ.Κ.

Ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με τα προγράμματα ERASMUS και ERASMUS+, διοργανώνει την Κυριακή 12 Νοεμβρίου και ώρα 17:30 στη Λέσχη Κομοτηναίων η φοιτητική οργάνωση «Ανεξάρτητη Νομική Κομοτηνής» (Α.ΝΟ.Κ), μια Πολιτική Δύναμη που δεν φέρει κανένα Κομματικό Χρώμα, παρά συναπαρτίζεται από Ανεξάρτητους Φοιτητές και αποτελεί εκλεγμένο μέλος του Φοιτητικού Συλλόγου Νομικής Δ.Π.Θ.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν εκπρόσωποι σχετικών φορέων και οργανισμών οι οποίοι ασχολούνται, προωθούν και οργανώνουν αυτά τα προγράμματα, καθώς και εκπρόσωποι του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και Erasmus του ΔΠΘ, οι οποίοι θα μιλήσουν για το κομμάτι του προγράμματος Erasmus στα πλαίσια της Ακαδημαϊκής Φοίτησης και Πρακτικής Άσκησης.

Επίτιμος καλεσμένος θα είναι ο Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής και Υπεύθυνος του Προγράμματος Εrasmus κ.Μιχαήλ Χρυσομάλλης, ο οποίος θα παρουσιάσει όλες τις πτυχές του Πανεπιστημιακού Erasmus, και το δίκτυο φοιτητών ΔΠΘ – «Erasmus Student Network DUTH» (esnduth).


Για το κομμάτι του προγράμματος Erasmus+ και Solidarity Corps, θα παρουσιάσουν οι εκπρόσωποι των οργανισμών Eco Active και System&G, που εδρεύουν στην Κομοτηνή και αλλού.

Όλοι εκπρόσωποι θα παρουσιάσουν αναλυτικά όλες τις λεπτομέρειες αναφορικά με τα προγράμματα ERASMUS και ERASMUS+ και θα λύσουν όλες τις πιθανές απορίες των νέων φοιτητών/φοιτητριών.

Τα προγράμματα Erasmus και Erasmus+ αποτελούν μοναδική ευκαιρία για όλη τη φοιτητική κοινότητα καθώς και για τους νέους πολίτες της Ε.Ε. Μέσω των προγραμμάτων αυτών νέοι και νέες δύνανται να έρθουν σε επαφή με συνομήλικους τους, σε όλη την Ευρώπη. Τα προγράμματα αυτά έχουν ως στόχο να φέρουν πιο κοντά τους νέους Ευρωπαίους, είτε μέσω της ανταλλαγής φοιτητών (αφορά τα προγράμματα του Πανεπιστημιακού Erasmus) ,είτε μέσα από την κοινή τους επιμόρφωση πάνω σε ζητήματα που απασχολούν τη σύγχρονη Ευρωπαϊκή πραγματικότητα (αφορά τα προγράμματα Erasmus+ Youth Exchange& Training Course), είτε μέσω του εθελοντισμού και της κοινής τους προσφοράς σε τοπικές κοινωνίες σε όλη την Ευρώπη (Erasmus Volunteering-Solidarity Corps). Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρηματοδοτεί το μεγαλύτερο μέρος των προγραμμάτων αυτών , παρέχοντας σημαντικό μέρος των εξόδων,  ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις καλύπτει ολόκληρο το κόστος μεταφοράς, διαμονής και σίτισης (μόνο σε ορισμένα προγράμματα ERASMUS+).

Η εκδήλωση διοργανώνεται με την υποστήριξη και συνεργασία του Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στο τέλος της εκδήλωσης θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.