Ορκιστηκαν 99 αποφοιτοι του Τμηματος Οικονομικων Επιστημων

Συνολικά 99 νέοι Οικονομολόγοι ορκίστηκαν την Τρίτη 21 Νοεμβρίου στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Κομοτηνής, δίνοντας τον νενομισμένο όρκο μπροστά σε συγγενείς και φίλους.

Η ορκωμοσία έλαβε χώρα στο Κεντρικό Αμφιθέατρο της Νομικής Σχολής που βρίσκεται εντός του κτηρίου του Τμήματος, και τον όρκο ανέγνωσε ο πρωτεύσας Ευστάθιος Βασίλειος Παναγιωτίδης.

Το παρών έδωσαν και μίλησαν στους φοιτητές η Κοσμήτορας της Σχολής Καθηγήτρια Σεβαστή Χατζηφωτίου, το μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης κ. Ευάγγελος Δρυμπέτας, ο πρόεδρος του Τμήματος κ. Δημήτριος Δημητρίου, καθηγητές και εκπρόσωπος του ΟΕΕ, αλλά και ο ομότιμος καθηγητής κ. Γιώργος Χατζηκωνσταντίνου.

Πήραν όλα τα εφόδια για να διαπρέψουν

Το μέλος του Συμβουλίου διοίκησης του ΔΠΘ και καθηγητής του Τμήματος κ. Ευάγγελος Δρυμπέτας, τόνισε πως έχουν ένα άρτιο γνωστικό πακέτο, και βγαίνουν στον στίβο της επαγγελματικής απασχόλησης με όλα τα εφόδια για να διαπρέψουν.

Επισήμανε δε πως το Τμήμα θα είναι πάντα εδώ για αυτούς, είτε για τις μεταπτυχιακές σπουδές, ή για συμβουλές.

Η κ. Χατζηφωτίου σημείωσε ότι τη μέρα αυτή ανταμείβονται οι κόποι χρόνων, και αρχίζουν να καταστρώνονται τα σχέδια για το μέλλον, χρησιμοποιώντας τις γνώσεις που έλαβαν από «ένα ισχυρό τμήμα, ενός ισχυρού και Ιστορικού Πανεπιστημίου» ανέφερε.

Είναι μια αρχή μιας νέας πορεία, που πρέπει να την χαρακτηρίζει η συνεχής προσπάθεια για βελτίωση της ζωής τους και επαγγελματική και επιστημονική καταξίωση.

Στη συνέχεια ο κ. Χατζηκωνταντίνου μίλησε στους μαθητές για την πορεία που πρέπει να έχουν στη ζωή τους, ο Καθηγητής κ. Περικλής Γκόγκας για τις δυνατότητες περαιτέρω σπουδών στο τμήμα, ενώ ο εκπρόσωπος του ΟΕΕ κ. Νίκος Πατσέας για τον επιστημονικό φορέα.

Ευκαιρία αλλά και υποχρέωση οι γνώσεις που έλαβαν

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Τμήματος κ. Δημήτριος Δημητρίου, τόνισε πως το σημαντικότερο εφόδιο που τους προσέφεραν είναι πως αντιλαμβάνονται την οικονομική επιστήμη ως εργαλείο βελτίωσης της ζωής των ανθρώπων, και σίγουρα όχι ως εργαλείο περιορισμού των ελευθεριών, διεύρυνσης των ανισοτήτων και, ακόμη χειρότερα, εγκλωβισμού του ανθρώπινου πνεύματος.

Η αξία της επιστήμης, τόνισε, είναι αγαθό, όπως μας διδάσκει ο Πλάτων, με τη φράση «Πάσα επιστήμη χωριζομένη Αρετής, πανουργία, ου σοφία εστί».

Στα χρόνια του πανεπιστημίου οι σημερινοί απόφοιτοι έγιναν επιστήμονες, πήραν μια γεύση του τρόπου, με τον οποίο οργανώνεται η γνώση και κατόρθωσαν να διακρίνουν, με τη βοήθεια των δασκάλων τους το μονοπάτι που οδηγεί στην κατάκτησή της.

Για αυτό τους προέτρεψε, ως μικροί Πλάτωνες να πορευτούν, και σε κάθε βήμα τους αναλογιζόμενοι την υποχρέωση που έχουν κραδαίνοντας το ισχυρό όπλο των γνώσεων που πήραν από το Τμήμα, της τέχνης της διοίκησης, του μάνατζμεντ και της αναλυτικής σκέψης της οικονομικής ανάλυσης.

«Εύχομαι ολόψυχα η συναίσθηση της υποχρέωσης για προσφορά στον συνάνθρωπο να σφυρηλατεί τα επιστημονικά σας βήματα και να χαρίζει όμορφες προσωπικές στιγμές σε εσάς και τους οικείους σας» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.