Μια πραγματικα μεγαλη προσπαθεια απο ολους

Της Έκδοσης

Στην κυνική εποχή μας, πολλές φορές τα συγχαρητήρια σε μια ομάδα ανθρώπων ή ένα κλάδο, παρατηρούνται με ένα υποβόσκων σκεπτικισμό, πολλές φορές για τους λόγους που κάποιος τα δίνει αυτά.
 
Παρόλα αυτά είναι αλήθεια πως αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσους έπεσαν στη μάχη, γιατί πραγματικά για μάχη επρόκειτο, κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς στις Σάπες, όταν οι φλόγες έφτασαν κοντά στον οικισμό.
 
Πυροσβέστες, αστυνομία, Στρατός, ΕΚΑΒ, Πολιτική Προστασία, Δήμος και Περιφέρεια, σύλλογοι εθελοντών αλλά και απλοί πολίτες κάτοικοι της περιοχής, έσπευσαν να βοηθήσουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, η οποία έφτασε πολύ κοντά στον οικισμό, με άμεσο κίνδυνο για τα σπίτια που αποφεύχθηκε χάρη στην ψύχραιμη παρέμβαση της Πυροσβεστικής, που πολέμησε βήμα βήμα τη φωτιά κατά μήκος του δρόμου που χωρίζει τον οικισμό από το μέχρι τώρα πανέμορφο δάσος των Σαπών.
 
Και όλα αυτά υπό αντίξοες συνθήκες, με τον άνεμο να έρχεται καυτός καταπάνω τους, και τη γνώση πως οποιοδήποτε λάθος ή ολιγωρία μπορεί να σήμανε την επέκταση της φωτιάς στον οικισμό, με ολέθρια αποτελέσματα.
 
Μπορεί όλα αυτά να ακούγονται υπερβολικά σε κάποιους, αλλά όσοι ήταν παρόντες, είδαν και γνωρίζουν την υπερπροσπάθεια που έγινε από όλους, ώστε τουλάχιστον η καταστροφή να μην επεκταθεί.
 
Γιατί θα μπορούσε η ολιγωρία και η κακή τύχη όταν έφτασε η φωτιά στον οικισμό να δημιουργούσε σημαντικά ζητήματα, όμως ενώ δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για την τύχη, σίγουρα δεν υπήρξε ολιγωρία.
 
Μόνο ΜΠΡΑΒΟ αξίζουν επομένως σε όλους όσους συνέδραμαν την προσπάθεια!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.