ΔΠΘ η ΔΠΑΜΘ;

Της Έκδοσης

Παρόλο που η διαβούλευση για το νομοσχέδιο που αφορά την μεταβολή των Τμημάτων στο ΔΠΘ και τις μεταφορές από το ΔΙΠΑΕ δεν έχει πολύ καιρό που άνοιξε, ήδη βλέπουμε να έχουν προστεθεί σχόλια σε αυτή, άλλα με προτάσεις για βελτίωση και περαιτέρω μετακίνηση των σχολών, και μόλις ένα (μέχρι την στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές) για να σταματήσει είτε η συγχώνευση στη Σχολή Κλαστικών και Ανθρωπιστικών σπουδών, το οποίο το αφήνουμε ασχολίαστο.

Παρατηρήσαμε όμως πως πολλά από τα σχόλια δεν αναφέρονται στα ακαδημαϊκά κριτήρια και θέματα, δεν προτείνουν εξορθολογισμό ή αλλαγές, παρά μόνο μία: αν το όνομα θα παραμείνει Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ή θα προστεθεί και η Ανατολική Μακεδονία (ή σε μία περίπτωση, ως εναλλακτική, να μείνει μόνο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο).

Απέχουμε βέβαια αρκετές μέρες μέχρι την ολοκλήρωση της διαβούλευσης, και τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν, όμως μας προκαλεί εντύπωση αυτή η τόση ανησυχία για το όνομα, το οποίο, όπως και να το κάνουμε, δεν αλλάζει και τίποτα ουσιαστικό, σε αντίθεση με τα ερωτήματα για τον τρόπο λειτουργίας των νέων τμημάτων.

Δεν θέλουμε να προσβάλλουμε τους σχολιαστές, σίγουρα σε κάποια φάση μπορεί να αποτελούσε ένα ζήτημα, αλλά πώς να το κάνουμε, έχουμε μεγαλύτερα θέματα να αντιμετωπίσουμε. Άλλωστε τουλάχιστον από ό,τι θυμόμαστε, το ΤΕΙ Καβάλας λειτουργούσε για πολλά χρόνια τμήματα στη Δράμα, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα να προκαλούνται λόγω του ονόματος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.