«Ομολογια αποτυχιας» ως αλλη επιτυχια

Της Έκδοσης

Οφείλουμε να ομολογήσουμε πως αν σε κάτι φαίνεται πως διαπρέπει η υφιστάμενη κυβέρνηση είναι η επικοινωνία.

Ποια άλλη κυβέρνηση έχει καταφέρει άλλωστε να αραδιάζει με τόσο μεγάλη επιτυχία αλήθειες και ψέματα κατά πώς τη βολεύει – βλέπετε το πρόσφατο άρθρο του Economist σε σχέση με το Κράτος Δικαίου σε αντίθεση με το σχετικό ψήφισμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – ποια άλλη ελληνική κυβέρνηση έχει επιβάλλει τέτοια συλλογική ύπνωση της κοινωνίας την ώρα που βυθιζόμαστε στη φτώχεια, την αδιαφάνεια, την κοροϊδία και την καταπάτηση βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ποια άλλη κυβέρνηση έχει καταφέρει να περάσει αδιανόητες για ένα κατά τα άλλα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος πολιτικές ως επιτυχία την ώρα που στην πραγματικότητα αποτελούν ομολογίες αποτυχίας.

Χαρακτηριστικότερο του τελευταίου παράδειγμα τα απογευματινά χειρουργεία, που αν έχει κανείς τον Θεό του(!!!), η κυβέρνηση παρουσιάζει νυχθημερόν στα κανάλια ως την πλέον απαραίτητη και καινοτόμα για την εξυγίανση του ΔΗΜΟΣΙΟΥ συστήματος υγείας πολιτική, η οποία μάλιστα θα προσελκύσει και νέους γιατρούς στον χώρο του ΕΣΥ.

Έρχεται λοιπόν η κυβέρνηση και μας λέει ότι η προσφιλέστερη λύση που βρέθηκε για την ενίσχυση του τραγικά υποχρηματοδοτημένου και υποστελεχωμένου ΕΣΥ, που εδώ και χρόνια μετά ακόμα και περιπτώσεις που κλήθηκαν είτε γιατροί και νοσηλευτές είτε και οι ίδιοι οι ασθενείς να πληρώσουν ακόμα και τις γάζες που χρειαζόντουσαν, είναι η θέσπιση χειρουργείων επί πληρωμή για την παράκαμψη της μακράς λίστας αναμονής που ξεπερνά ανά περιπτώσεις ακόμα και τα τρία έτη.

Με το επιχείρημα δε ότι το ποσό που θα ξεκινά από τα 300 ευρώ και θα φτάνει «ταβάνι» στα 2000 ευρώ, επαναλαμβάνουμε για να εγχειριστείς στην ώρα σου στο ΔΗΜΟΣΙΟ σύστημα υγείας, είναι φθηνότερο από ό,τι να απευθυνθείς ως πολίτης στην λύση του ιδιωτικού.

Με λίγα λόγια λοιπόν παραθέτει ως την πλέον συμφέρουσα λύση την επί πληρωμή παράκαμψη της υφιστάμενης λίστας εφόσον φυσικά κανείς τα διαθέτει ώστε να εγχειριστεί με τις ίδιες συνθήκες αλλά και σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα στο υφιστάμενο ΔΗΜΟΣΙΟ σύστημα υγείας, το οποίο όμως θα φροντίσουμε ως πολίτες να καταστήσουμε «ελκυστικότερο» ως πολίτες για τους γιατρούς ώστε αυτοί να το επανδρώσουν.

Αφήνοντας πραγματικά στους αναγνώστες το «βρείτε το λάθος» σε όλο το προαναφερθέν αφήγημα, οφείλουμε τουλάχιστον να δώσουμε τα συγχαρητήριά μας στους κυβερνώντες μόνο και μόνο για την τόλμη να το εισηγηθούν και ακολούθως φυσικά για την τόλμη να το κάνουν και πράξη. Άξιοι το λιγότερο!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.