Την πρωτοβουλία «Μάσκες από τα προικιά των γιαγιάδων στον Έβρο» προτείνει για το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη ο Στ. Κυμπουρόπουλος

01.07.2020 19:55

Απαρατήρητα

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Ο Ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος ως μέλος της επιτροπής αξιολόγησης για το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη 2020 στην Ελλάδα πρότεινε χθες για το συγκεκριμένο βραβείο μια ξεχωριστή  ομάδα πολιτών για την πρωτοβουλία τους «Μάσκες από τα προικιά των γιαγιάδων στον Έβρο».
 
Πρόκειται για την ομάδα γυναικών της Νέας Βύσσας του Έβρου που μαζί και με άλλους συμπολίτες τους έραψαν ή βοήθησαν να ραφτούν και να μοιραστούν 11.000  χειροποίητες μάσκες πολλαπλών χρήσεων για ατομική προστασία από ύφασμα χασέ. Το πιο συγκινητικό είναι πως τα υλικά που οι ακρίτισσες φτιάχνουν τις μάσκες προέρχονται από τα προικιά τους που είχαν για χρόνια στα σεντούκια τους από τις προγιαγιάδες τους.
 
Μέχρι και σήμερα έραψαν για το νομό Έβρου 5.500 μάσκες για τη μεραρχία Διδυμότειχου, 3.000 για την αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας η οποία έχει στην ευθύνη της το τμήμα  Συνοριοφυλακής, τα ΜΑΤ, τη FRONTEX , την  Πυροσβεστική, τα τελωνεία, το κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης Φυλακίου στον Έβρο. Επίσης έδωσαν μάσκες στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου, στα Κέντρα υγείας της περιοχής, στο ΙΚΑ, στην Εφορία, στο κέντρο Ψυχικής υγείας, στο ΕΚΑΒ, στους εργαζόμενους στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης, στο σωφρονιστικό ίδρυμα Νιγρίτας, στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης, στο Σχολείο δεύτερης ευκαιρίας, στα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια στην Ορεστιάδα, στους εργαζόμενους στην καθαριότητα του Δήμου Ορεστιάδας, στα Μοναστήρια  και στις εκκλησίες της περιοχής, σε Γηροκομεία και σε Συλλόγους.
 
Ο ευρωβουλευτής κ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος εξέφρασε «ένα μεγάλο ευχαριστώ προσωπικά στον καθένα και την καθεμία για το πείσμα και τη δύναμη των συμπολιτών μας να υλοποιήσουν ένα δύσκολο έργο εν μέσω πανδημίας, καταγράφοντας ένα ένα τα ονόματα των συμμετεχόντων: Φανή Μπαχαρίδου, Μαρία Μπαχαρίδου, Χρυσή Μπαχαρίδου, Δήμητρα Τζιορίδου Ατανάσοβα, Ζωή Κεσογλίδου, Χρυσή Ζαχαριάδου, Ελένη Πεντίδου,  Αναστασία Καζακίδου, Μαρία Χουσίδου, Δώρα Αηδονοπούλου, Παύλος Αηδονόπουλος, Γεωργία Κιουτσικτσή, Λιλιανια Καρασμανάκη, Κυριακή Τσεπκελή, Αναστασία Πετρέση, Αναστασια Φωτιτζίδου, Αγκου Ελένη, Κοπανου Γεωργία, Τσακουριδου Ερμιόνη, Αικατερίνη Παντσίδου, Καμίδης Θάνος, Αθανάσιος Τζιώρτας, Αικατερίνη Καραμπαγλίδου, Βάσω Πλιατσικίδου, Μάρθα Αιτζίδου, Αναστασία Βαλδουράνη, Ευαγγελια Ζουπίδου, Εφη Μπάτη, Πιστίκη Χρυσή, Σικαλιά Ελένη, Σιναπίδου Χρυσούλα, Κωστογλούδη Χρυσούλα, Καλπάκη Χρυσούλα, Κατραντζή Χρυσούλα, Μιχαηλίδου Σοφία, Κόλιογλου Σοφία, Αποστολίδου Σμαρώ, Εμμανουηλίδου Βασιλική, Κυρμπέση Βασιλική, Κιουτσίκη Θεοδώρα, Πιναλίδου Φωτεινή, Λεύκελη Ελένη, Λεύκελη Μαρία, Πάλλα Βασιλική, Χατζηεωργακίδου Μηλιά, Ασμανίδου Χρυσή.
 
Σαφώς και το αξίζουν!

ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine

tzevelekidis