Κ. Γαβρογλου, τη φραση «Αφηστε τα παιδια να ερθουν κοντα μου» τη γνωριζετε;

Της έκδοσης

Μαθητές και φοιτητές, λέει, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν χθες έξω από το υπουργείο Παιδείας, κατάφεραν να εισβάλουν εντός του κτιρίου και έφτασαν μάλιστα μέχρι το γραφείο του υπουργού. Για να φτάσουν βέβαια μέχρι εκεί έπρεπε πρώτα να προσπεράσουν τον αστυνομικό κλοιό και κανά δυο κλειδωμένες πόρτες. Όπερ μεθερμηνευόμενoν ότι μάλλον «ανεπιθύμητη» ήταν η διαμαρτυρία και  χρησιμοποιήθηκε κάθε πρόσφορο μέσο ώστε να αποφευχθεί η απρόσκοπτη λειτουργία του υπουργείου στην κατεύθυνση επιτέλεσης του βαρυσήμαντου έργου του. Έργου βέβαια που έχει αποδέκτες μαθητές και φοιτητές… σε αυτούς δηλαδή που επιχειρήθηκε να αποτραπεί η είσοδος.
 
Οξύμωρο και αντιφατικό το σχήμα και μάλλον ακατανόητο για ένα υπουργείο που πάντα παίρνει όλες τις αποφάσεις του κατόπιν ενδελεχούς (εξαντλητικού θα λέγαμε ακριβέστερα αλλά δεν θέλουμε να φανούμε υπερβολικοί) διαλόγου.
 
Θα μπορούσε ο υπουργός να δεχθεί μια αντιπροσωπεία των διαμαρτυρόμενων χωρίς να προηγηθεί όλο το προηγούμενο «σπάσιμο» κλοιών και πορτών… αλλά δεν το έπραξε.
 
Κι αν η παραπάνω τοποθέτηση φαντάζει ισχνή, το όλο σκηνικό, σε αντιπαραβολή, μας θύμισε και κάτι ακόμη. Ένα δίδαγμα που αντλούμε από το ευαγγέλιο. Σύμφωνα με τον ευαγγελιστή Λουκά λοιπόν «Αφήστε τα παιδιά να έρθουν κοντά μου» είπε ο Χριστός, όταν οι μαθητές Του απέτρεπαν τα παιδιά από το να Τον πλησιάσουν. Και βέβαια το παραπάνω περιστατικό από τη ζωή του Χριστού επισημαίνεται όχι για θρησκόληπτους λόγους αλλά ως ένα πρώτης τάξεως παράδειγμα «διαφορετικού» τρόπου αντιμετώπισης των παιδιών. Διότι ας μην ξεχνάμε ότι  η γνώμη των παιδιών παραγνωρίζεται συχνά ή ακόμη και υποτιμάται  λόγω του νεαρού της ηλικίας τους, καίτοι στη συγκεκριμένη περίπτωση οι αποδέκτες των αλλαγών είναι τα παιδιά.
 
Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η θρησκεία αποτελεί προσωπική υπόθεση του κάθε ατόμου, τα διδάγματα όμως που μπορούμε να αντλήσουμε από κάθε θρησκεία είναι παγκοσμίου βεληνεκούς. Θα μπορούσατε λοιπόν κ. Γαβρόγλου εξ αρχής να αφήσετε τα παιδιά να έρθουν κοντά σας;

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.