Το ΔΠΘ «επικεφαλης» του μεγαλυτερου πανεκπαιδευτικου συλλαλητηριου των τελευταιων ετων

Της Έκδοσης

Ένα από τα μεγαλύτερα, αν όχι το μεγαλύτερο, εκπαιδευτικό συλλαλητήριο των αρκετών τελευταίων χρόνων ήταν το χθεσινό που έλαβε χώρα στην  Αθήνα.

Περισσότεροι από 25.000 φοιτητές και φοιτήτριες, μαθητές και μαθήτριες κ.α. διατράνωσαν με τον ηχηρότερο τρόπο την αντίθεσή τους στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων που επιχειρεί η κυβέρνηση.

Το ΔΠΘ ήταν παρών και μάλιστα οι φοιτητές και οι φοιτήτριές του «οδήγησαν» την πορεία, καθώς βρέθηκαν επικεφαλής αυτής. Τόσο ο Φοιτητικός Σύλλογος της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ όσο και άλλοι Σύλλογοι Φοιτητών του ακριτικού μας πανεπιστημίου διόλου τυχαία μιας και οι ίδιοι αποτελούν την πιο πρόσφατη προσπάθεια της Πολιτείας ( και όποιον έδωσαν την σχετική εντολή ) να καταστείλουν τον αγώνα και την φωνή τους.

Το ΔΠΘ λοιπόν «οδήγησε» την πορεία στο κέντρο της Αθήνας και μαζί με 25.000 ανθρώπους απ’ όλες τις γωνιές της χώρας έστειλαν την δική τους απάντηση σε όσους επιχειρούν να καταστήσουν το «αδιανόητο», λογικό, την αστυνομική βία κατά πολιτών που διαδηλώνουν ειρηνικά λογική.

Και στο πλευρό τους στάθηκαν και καθηγητές τους, όπως είχαν άλλωστε προαναγγείλει με ανακοίνωσή τους οκτώ σύλλογοι διδασκόντων από πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας που κατήγγειλαν τις αστυνομικές επιθέσεις σε βάρος των αγωνιζόμενων φοιτητών, παραθέτοντας το «παράδειγμα» του ΔΠΘ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.