Δουλειες του ποδαριου

Της Έκδοσης

Την επιτροπή αγώνα για να μείνει η Νοσηλευτική στο Διδυμότειχο φέρεται πως θα συγκαλέσει ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, αντιδρώντας στο σχέδιο μετακίνησής της στην Αλεξανδρούπολη.

Μάλιστα ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου έχει και ιδέες για το πώς μπορεί να μείνει στο Διδυμότειχο η Νοσηλευτική: να δημιουργήσει το κράτος νέες κλινικές στο Νοσοκομείο, και νέο κτίριο για την στέγαση της Νοσηλευτικής, ώστε να λυθεί οριστικά το πρόβλημα.

Μια πολύ απλή λύση, που πολύ βολικά δεν έχει καμία σχέση με τον ίδιο το Δήμο, ο οποίος δεν θα χρειαστεί να κάνει τίποτα για να την υλοποιήσει, και έτσι δεν θα ευθύνεται αν δεν προχωρήσει.

Η νοσηλευτική όμως, δεν ιδρύθηκε χθες στο Διδυμότειχο, αλλά υπάρχει από το 2007, και όλα αυτά τα χρόνια το ενδιαφέρον από τον Δήμο για την στέγασή της ήταν ελάχιστο, όσο αφορά την ουσιαστική της στέγαση, και την λειτουργία της.

Η διεκδίκηση της παραμονής του Τμήματος στο Διδυμότειχο θα ήταν επίσης πιο πειστική, αν δεν είχε προηγηθεί η οδύσσεια του Τμήματος Ψυχολογίας, όπου αφού η Δημοτική Αρχή αναστάτωσε τόσο την Πρωτοβάθμια όσο και τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση με τα σχέδιά της για την στέγαση, τελικά θα παραχωρήσει το Δημαρχείο στο Πανεπιστήμιο για τη λειτουργία του Τμήματος, μιας και από ό,τι φαίνεται δεν υπάρχει άλλος χώρος για να το στεγάσει.

Όμως και αυτή η στέγαση, και επακόλουθα και η λειτουργία του Τμήματος στο Διδυμότειχο, φαίνεται να τίθεται σε αμφισβήτηση, μιας και έχει φουντώσει η παραφιλολογία ότι υπάρχουν σημαντικές καθυστερήσεις με κίνδυνο να εκτροχιαστεί το χρονοδιάγραμμα.

Ο Δήμαρχος σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Ορεστιάδας φάνηκε καθησυχαστικός, διαβεβαιώνοντας ότι το Δημαρχείο θα παραδοθεί στο πανεπιστήμιο μέχρι τα τέλη Ιουνίου, «αν όλα πάνε καλά», μια φράση που ποτέ δεν σημαίνει κάτι καλό.

Αν δηλαδή δεν πάνε όλα καλά, και το Τμήμα είναι στο μηχανογραφικό, τι θα κάνουμε; Θα πούμε στους εισακτέους να περιμένουν ένα χρόνο, ή όταν ολοκληρωθεί η διαμόρφωση του κτιρίου, ό,τι γίνει πιο γρήγορα, για να ξεκινήσουν τις σπουδές τους;

Ίσως να στεγαστούν στο κτίριο της νοσηλευτικής, τώρα που αυτή φεύγει…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.