Συναντηση Δημαρχου Αρριανων, Ερδεμ Χουσειν με τη Διευθυντρια του Σχολειου Δευτερης Ευκαιριας Σαπων

Συνεχίζει να στέκεται αρωγός στην προσπάθεια του Σχολείου ο Δήμος

Τον Δήμαρχο Αρριανών, Ερδέμ Χουσεΐν επισκέφθηκε η Διευθύντρια του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Σαπών, Μαρία Γκουμπίλη προκειμένου να τον ενημερώσει για την πορεία λειτουργίας του Σχολείου στην περιοχή και να εκφράσει τη θέληση του Σ.Δ.Ε. για συνέχιση της αγαστής συνεργασίας του Σχολείου με τον Δήμο.

Ο Δήμαρχος δήλωσε στην κα Γκουμπίλη ότι ο Δήμος θα συνεχίσει αμέριστα να στηρίζει το Σ.Δ.Ε., καθώς πρόκειται για ένα καινοτόμο δημόσιο σχολείο εκπαίδευσης ενηλίκων, που αναμφίβολα συμβάλει στην αντιμετώπιση της φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού και της ανεργίας.

Το πρόγραμμα σπουδών του Σ.Δ.Ε. μπορεί να διαφέρει από το αντίστοιχο της τυπικής εκπαίδευσης, ωστόσο ενήλικες που για τον οποιοδήποτε λόγο είχαν χρεωθεί τη σχολική αποτυχία στην πρώτη τους ευκαιρία, έχουν μέσω του ΣΔΕ μια δεύτερη στη γνώση, ενώ μετά την επιτυχή φοίτησή τους θα αποκτήσουν τίτλο ισότιμο του Γυμνασίου, ενισχύοντας τα προσόντα τους στην αγορά εργασίας.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, ο Δήμος θα συνεχίσει μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας να ενημερώνει τους δημότες για την ύπαρξη, τον σκοπό και τη λειτουργία του Σ.Δ.Ε., ώστε να ενισχυθούν οι ετήσιες εγγραφές και τα τμήματα, ενώ θα επιδιώξει να δημιουργηθεί παράρτημα του Σ.Δ.Ε. στη Φιλλύρα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.