«Μυλος» με την χαραξη της Σιδηροδρομικης Συνδεσης Καρβαλης-Τοξοτες

Η διέλευση της σιδηροδρομικής γραμμής κοντά από εργοστάσιο έφερε φωνές ακόμα και για μη υλοποίηση της γραμμής

Το θέμα της δημιουργίας σιδηροδρομικής γραμμής που θα συνδέει τον εμπορικό λιμένα της Καβάλας με το σιδηροδρομικό δίκτυο, και το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με την διέλευσή της τόσο κοντά από παρακείμενο εργοστάσιο, όσο και από παραγωγική γη, απασχόλησε και το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ την Τετάρτη.

Περιφερειακοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ζήτησαν από τον Περιφερειάρχη ενημέρωση για την σύσκεψη που έγινε τη Δευτέρα για το θέμα της χάραξης, με τη συμμετοχή πολλών εμπλεκομένων.

Όπως τόνισε ο κ. Τοψίδης, την Περιφέρεια ΑΜΘ εκπροσώπησε ο Εκτελεστικός Γραμματέας κ. Παναγιώτης Χαλβατζής, ενώ παραβρέθηκαν όλοι οι βουλευτές, ιδιοκτήτες και εκπρόσωποι της επιχείρησης.

Η θέση της Περιφέρειας, με την οποία συντάχθηκαν και τρεις από τους βουλευτές, ήταν πως θέλουν να γίνει το έργο, γιατί είναι αναπτυξιακό για την περιοχή μας, αλλά πρέπει να ληφθεί σοβαρά η επικινδυνότητα για την εταιρεία.

Ο Υφυπουργός Υποδομών κ. Ταχιάος, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, θεώρησε πως δεν είναι ξεκάθαρη θέση, όμως επέμειναν σε αυτή, παρά τα όσα αναφέρθηκαν για τον κίνδυνο για την χρηματοδότηση, παρόλο που υπήρξαν διαφοροποιήσεις από άλλες πλευρές για το ζήτημα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.