Συναντηση της Νομαρχιακης ΣΥΡΙΖΑ Ροδοπης με τους εργαζομενους της ΔΕΥΑΚ

Στο τραπέζι της συζήτησης η προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του νερού

Το Σάββατο 13 Ιανουαρίου η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης συναντήθηκε με τον Μανόλη Σκαρλατίδη, πρόεδρο εργαζομένων της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Κομοτηνής.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η συζήτηση των εξελίξεων που αφορούν την προσπάθεια  ιδιωτικοποίησης των ΔΕΥΑ από την κυβέρνηση.

Όπως εξηγεί σε ανακοίνωσή της η νομαρχιακή οργάνωση του κόμματος «η κυβέρνηση με την ένταξη της διαχείρισης του νερού στον ενιαία αρχή διαχείρισης αποβλήτων ενέργειας και υδάτων, προσπαθεί με έμμεσο τρόπο να ιδιωτικοποιήσει το δημόσιο αγαθό που λέγεται νερό. Αυτό θα το πετύχει αντικαθιστώντας τις 200 ΔΕΥΑ που υπάρχουν πανελλαδικά με 13 επιχειρήσεις, μία ανά περιφέρεια. Σκοπός αυτής της ενέργειας είναι το ευκολότερο μοίρασμα σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους παρόμοια με το πρότυπο της ΔΕΗ. Το αποτέλεσμα αυτού θα είναι η εκτόξευση της τιμής του νερού από τα 0,25 ευρώ στο 1 ευρώ το κυβικό μέτρο και η απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Ας μην ξεχνάμε ότι:

1. Ήταν  το Συμβούλιο της Επικρατείας που σταμάτησε την προσπάθεια του κ. Καραμανλή να παραχωρήσει το εξωτερικό υδροδοτικό σύστημα της Αττικής σε ιδιώτες.

2. Ο κ. Σταϊκούρας διατήρησε τις μετοχές των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο υπερταμείο, παραβιάζοντας απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας

3. Από το 2020 η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξαγγέλλει τη συγχώνευση των ΔΕΥΑ και νομοθέτησε την υποχρεωτική παραχώρηση υποδομών αποχέτευσης των ΔΕΥΑ σε ιδιώτες.

3. Με τη νομοθέτηση της Ρυθμιστικής Αρχής, ο έλεγχος και η εποπτεία των παρόχων ύδατος απομακρύνεται από τον έλεγχο του κράτους και μεταφέρεται στην αγορά.

4. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ιδιωτικοποιεί τα ασημικά του Δημοσίου: δίκτυα φυσικού αερίου, ηλεκτρικής ενέργειας, ΔΕΗ και τώρα το νερό».

«Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ότι το νερό εκπροσωπεί ένα από τα κύρια δημόσια αγαθά και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να ιδιωτικοποιείται. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα αγωνιστεί για τη μη ιδιωτικοποίηση του νερού!» καταλήγει η ανακοίνωση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.