Με διονυσιασμο πριν τη… νηστεια

Σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα καρναβάλια της χώρας μας πραγματοποιείται στην Ξάνθη. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν μέρες πριν και λήγουν την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς με το κάψιμο του βασιλιά Καρνάβαλου και τη μεγάλη παρέλαση. Πολλοί είναι αυτοί από πολλά μέρη της Ελλάδας που το επισκέπτονται.

Και το φετινό καρναβάλι της Ξάνθης είχε πολλούς επισκέπτες και σύμφωνα με τους διοργανωτές του στέφθηκε με επιτυχία. «Ειδικά», όπως τονίζει ο πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιχείρησης της Ξάνθης κ. Φανουράκης «την τελευταία Κυριακή χιλιάδες κόσμου παρήλασαν και χιλιάδες κόσμου βρέθηκαν στην πόλη της Ξάνθης από πολλά μέρη της Ελλάδας, οι οποίοι ήταν πολύ περισσότεροι από κάθε άλλη χρονιά. Είχαμε σύμμαχο τον καιρό και πιστεύω ότι φεύγοντας οι επισκέπτες από την πόλη έγιναν οι καλύτεροι πρεσβευτές αυτής της μεγάλης γιορτής. Γιατί πραγματικά πιστεύω ότι μπορέσαμε και διασκεδάσαμε τον κόσμο που αυτές τις ημέρες βρέθηκε εδώ κοντά μας».

Σύμφωνα με τον κ. Φανουράκη ο αριθμός των επισκεπτών ξεπέρασε τους 200.000 επισκέπτες. Και αυτό δεν λέγεται τυχαία αλλά προκύπτει και μετά από συζήτηση με την αστυνομία. «Πολλοί ήταν αυτοί που έκαναν μια μονοήμερη εκδρομή και σε αυτό βοήθησε πολύ και η ολοκλήρωση της Εγνατίας Οδού. Πιστεύω ότι και με σύμμαχο τον καιρό, όπως σας είπα, μπορέσαμε να πετύχουμε αυτό που εξ αρχής θέσαμε ως στόχο.

Φέτος στην Ξάνθη υπήρξαν και επίσημες παρουσίες, ο αμερικανός πρόξενος, οι βουλευτές του ΛΑΟΣ κ. Βελόπουλος και κ. Γεωργιάδης, η κ. Μανωλίδου και βασίλισσα του καρναβαλιού η κ. Κατερίνα Σταϊκούδη «που πραγματικά έδωσαν και αυτοί το δικό τους τόνο και έβαλαν τη δικιά τους πινελιά».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.