«Η Κυβερνηση θα αντιμετωπισει αμεσα το ζητημα της αναδειξης των Μουφτηδων με νομοθετικη ρυθμιση»

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στη Θράκη για την παρουσίαση του βιβλίου του κ. Κελεσίδη, Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ που έγινε στην Αλεξανδρούπολη τη Δευτέρα το βράδυ η υπουργός Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου επισκέφθηκε το Ειδικό Πειραματικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης, καθώς και το ολοήμερο δημοτικό σχολείο Αρσακείου και το μειονοτικό σχολείο Αρσακείου του δήμου Μαρωνείας-Σαπών.
Η κ. Διαμαντοπούλου απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων που αφορούσαν το εδικό σχολείο Αλεξανδρούπολης, το δημοτικό και μειονοτικό του Αρσακείου, αλλά και για το θέμα της παράτασης της θητείας του Μουφτή.

Στόχος μας να αναδείξουμε τις ειδικές δυνατότητες των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

Σε ερώτηση για το ειδικό σχολείο η κ. Διαμαντοπούλου τόνισε ότι «το σχολείο αποτελεί πρότυπο για μίμηση, δημιουργία, αγάπη και ζωή. Θέλω να δώσω τα συγχαρητήριά μου σε όσους δουλεύουν εδώ. Είναι εμφανές ότι δίνουν την ψυχή τους και ότι γίνεται σοβαρή επιστημονική δουλειά σε όλα τα επίπεδα Εκπαίδευσης που χρειάζονται τα παιδιά με αναπηρίες.
Συγχαίρω επίσης τον Περιφερειακό Διευθυντή και το Σύμβουλο Ειδικής Αγωγής, γιατί φέτος το σχολείο δεν έχει κανένα κενό, λειτουργεί από την πρώτη ημέρα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και θέλω να συγχαρώ όλο το προσωπικό. Και οι ίδιοι οι γονείς εκφράζουν τις ευχαριστίες τους για τα αποτελέσματα της δουλειάς που γίνεται εδώ.
Τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας μας. Στόχος και έργο μας είναι να αναδείξουμε τις ειδικές δυνατότητές τους, που είναι πολλές και η κοινωνία μας τις έχει ανάγκη».

«Το δημοτικό και μειονοτικό του Αρσακείου μπορεί να αποτελέσουν πρότυπο»

Για το δημοτικό και το μειονοτικό Αρσακείου η κ. Διμαντοπούλου αναφερόμενη στην περσινή της επίσκεψη στην περιοχή τόνισε ότι «μου είχε κάνει εντύπωση ότι τα δύο σχολεία -το δημόσιο και το μειονοτικό – ενώ τα χώριζε μόνο ένας δρόμος δεν είχαν μεταξύ τους καμία επαφή. Ζήτησα λοιπόν από τον Περιφερειακό Διευθυντή και τους δασκάλους να ξεκινήσουν ένα πρόγραμμα, ώστε αυτά τα σχολεία να συνεργαστούν.
Φέτος, ένα χρόνο μετά, είδα με χαρά τα δύο σχολεία να συνεργάζονται και να κάνουν κοινά μαθήματα στην πληροφορική, στα αγγλικά στη γυμναστική, να κάνουν κοινές εκδηλώσεις, τα παιδιά να είναι φίλοι και να δίνουν ένα μήνυμα συμφιλίωσης και κοινής δράσης σε όλη την περιοχή. Θέλω να συγχαρώ ιδιαίτερα τους εκπαιδευτικούς του δημόσιου και του μειονοτικού σχολείου και τα στελέχη της Εκπαίδευσης που δούλεψαν για αυτό το πρόγραμμα που μπορεί να αποτελέσει πρότυπο.

Θα παρακολουθήσουμε από κοντά την υλοποίηση του προγράμματος «Ελληνομάθειας»

«Συζητήσαμε με τον Διευθυντή Περιφερειακής Εκπαίδευσης για το πρόγραμμα των Μουσουλμανοπαίδων, ένα πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας που υλοποιείται από τα Πανεπιστήμια Αθήνας και Θεσσαλονίκης με τη συνεργασία του Δημοκρίτειου. Είναι ένα πρόγραμμα βραβευμένο διεθνώς, που κεντρική του ιδέα είναι η Ελληνομάθεια. Φέτος ξεκινάει η τέταρτη φάση του και θα παρακολουθήσουμε από κοντά την υλοποίησή του και το Υπουργείο και οι τοπικοί φορείς», ανέφερε για το πρόγραμμα Ελληνομάθειας:

Άμεσα η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει το θέμα των Μουφτήδων

Επίσης, σε ερώτηση για την παράταση της θητείας του Μουφτή Κομοτηνής η Υπουργός δήλωσε ότι «στο πλαίσιο του έμπρακτου σεβασμού που αποδίδει η Πολιτεία για τις θρησκευτικές ελευθερίες της μειονότητας και σε συνδυασμό με τις ευρωπαϊκές αξίες περί δικαιωμάτων του ανθρώπου, η Κυβέρνηση προτίθεται να αντιμετωπίζει άμεσα και αρτιότερα το ζήτημα της ανάδειξης των θρησκευτικών λειτουργιών της Θράκης, με σχετική νομοθετική ρύθμιση που θα εγγυάται την απρόσκοπτη τέλεση των θρησκευτικών καθηκόντων τους και την ομαλή λειτουργία της ευρύτερης κοινωνίας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.