Ανοιχτη επιστολη προς τους γονεις απο τον Συλλογο Εκπαιδευτικων ΠΕ Ροδοπης

«Την Τετάρτη 28 Φλεβάρη 2024 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και αγωνιζόμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για δημόσια δωρεάν παιδεία, αυξήσεις στους μισθούς μας»

Προσκλητήριο συμμετοχής στην απεργία της 28ης Οκτωβρίου απευθύνει προς τους γονείς μέσω ανοιχτής επιστολής ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης. Στην επιστολή του ο Σύλλογος κάνει λόγο για συνεχή επίθεση το τελευταίο διάστημα στο δημόσιο χαρακτήρα όλων των κοινωνικών αγαθών με ιδιαίτερη ένταση στην υγεία και την παιδεία με μοναδικό στόχο τη μετατροπή τους σε εμπορεύματα. Ο Σύλλογος στέκεται ιδιαίτερα στην προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της εκπαίδευσης αρχής γενομένης από το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ για να τονίσει πως «η κατάσταση στα δημόσια σχολεία δεν είναι καλύτερη. Ήδη το δημόσιο σχολείο υποβαθμίζεται».

Ταυτόχρονα σημειώνει πως «δραματική είναι και η μείωση προσλήψεων εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής. Έτσι οι μορφωτικές ανάγκες των παιδιών μένουν ακάλυπτες» ενώ «μεγάλα είναι και τα προβλήματα της σχολικής στέγης και των υποδομών (αίθουσες προκάτ, συντήρηση σχολείων, ακατάλληλα ενοικιαζόμενα κτίρια κλπ)».

«Ως εκπαιδευτικοί θέλουμε ένα σχολείο γνώσης και ελευθερίας που δε διαχωρίζει αλλά ενώνει, δεν αποκλείει αλλά αγκαλιάζει! Δεν θα επιτρέψουμε να αποκλειστεί κανένα παιδί και κανένα σχολείο από τα ίσα δικαιώματα στη μόρφωση ούτε να εξαρτάται η παιδεία από χορηγούς!» υπογραμμίζει ο Σύλλογος στην επιστολή του, από την οποία δεν λείπουν και οι αναφορές στην υποβάθμιση στο χώρο της υγείας, το έγκλημα στα Τέμπη και την ακρίβεια.

«Αγαπητοί γονείς, είμαστε κομμάτι μιας κοινωνίας που αγωνίζεται για ένα καλύτερο αύριο. Ζούμε ό,τι ζείτε, είμαστε μαζί κι όχι απέναντι! Την Τετάρτη 28 Φλεβάρη 2024 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και αγωνιζόμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για δημόσια δωρεάν παιδεία , αυξήσεις στους μισθούς μας για να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας, κοινωνικά αγαθά αποκλειστικά δημόσια, για όλους/ες, ΣΣΕ & μόνιμη δουλειά για όλους/όλες! Σας καλούμε να συμμετάσχετε στην απεργία 28/2 και στην απεργιακή συγκέντρωση 11:00 στην πλατεία Ειρήνης. Εκπαιδευτικοί και γονείς να ενώσουμε τις φωνές μας για τη δημόσια εκπαίδευση!» επισημαίνει ο Σύλλογος κλείνοντας την επιστολή του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.