«Μεθοδικο» επιτυχιας στις Πανελλαδικες

Ακόμα μια χρονιά επιδόσεων για το Φροντιστήριο

Με χαρούμενους μαθητές γέμισε για ακόμα μια χρονιά το Φροντιστήριο «Μεθοδικό», με την ανακοίνωση των βαθμολογιών το μεσημέρι της Πέμπτης 29 Ιουνίου, που ξεκίνησαν να κάνουν τα σχέδιά τους για το μέλλον.

Την ικανοποίηση όλων των μελών του Μεθοδικού μετέφερε ο μαθηματικός και συνιδιοκτήτης του Φροντιστηρίου κ. Νίκος Νικολαΐδης, ο οποίος τόνισε πως τουλάχιστον στο δείγμα που έχουν από τους μαθητές τους, οι βαθμολογίες πήγαν πολύ καλά.

Θα πρέπει βέβαια να περιμένουμε και τα τελικά στοιχεία που θα δώσει το υπουργείο για τις βαθμολογίες, ώστε να φανεί πώς θα κινηθούν οι βάσεις, που θα καθοριστούν βέβαια και από τις προτιμήσεις στο μηχανογραφικό.

Επιθυμία να προσφέρει στο συνάνθρωπο

Την Ιατρική Θεσσαλονίκης, και αν δεν τα καταφέρει την Ιατρική Αλεξανδρούπολης, έχει σαν στόχο ο Ευθύμιος Μουσκοΐδης, ο οποίος συγκέντρωσε 18.475 μόρια στο 3ο επιστημονικό πεδίο (Υγείας και Ζωής).

Όπως τόνισε θέλει να περάσει στην Ιατρική, είτε της Θεσσαλονίκης είτε της Αλεξανδρούπολης, παρόλο που δεν είχε πάντα στόχο τις συγκεκριμένες σχολές. Παρόλα αυτά στράφηκε προς αυτή την κατεύθυνση από την επιθυμία του να προσφέρει στο συνάνθρωπο, και με πολλή προετοιμασία, στην οποία είχε την αμέριστη στήριξη του φροντιστηρίου, πιστεύει πως θα τα καταφέρει.

Ευθύμιος Μουσκοΐδης και Σαμή Μεμέτ

Κουράγιο και υπομονή για όσους δίνουν εξετάσεις

Ο Σαμή Μεμέτ έγραψε 17.200 μόρια στο 1ο επιστημονικό πεδίο σχολών (Ανθρωπιστικών, Νομικών και Κοινωνικών επιστημών) μαζί με το ειδικό μάθημα των Αγγλικών, επιθυμώντας να ακολουθήσει είτε την Αγγλική Φιλολογία είτε το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών.

Η διαδικασία των πανελλαδικών φέτος ήταν δύσκολη για αυτόν, και σωματικά και ψυχολογικά, όμως είχε το κουράγιο να συνεχίσει, και με την βοήθεια του φροντιστηρίου, να τα πάει καλά.

Η συμβουλή του για τους επόμενους; Να κάνουν κουράγιο, υπομονή και όλα είναι στο μυαλό.

Στόχος η Πληροφορική

Συνολικά 18.895 μόρια συγκέντρωσε η Υρώ Μανιώτη, στο 4ο επιστημονικό πεδίο (οικονομίας και πληροφορικής), μια βαθμολογία η οποία φαίνεται να την βάζει στην σχολή που είναι ο στόχος της, η Πληροφορική Θεσσαλονίκης η οποία αποτέλεσε και διακαή πόθο από την αρχή, όπως ανέφερε.

Η συμβολή της για όσου θα δώσουν εξετάσεις, είναι να μην απογοητεύονται αν βλέπουν πως κάτι δεν πάει καλά, και να συνεχίζουν την προσπάθεια, μιας και μπορούν να τα καταφέρουν.

Τόνισε δε πως το φροντιστήριο αποτέλεσε πολύτιμό σύμμαχό της σε κάθε βήμα, μέχρι να φτάσει στην είσοδο της σχολής που επιθυμούσε.

Υρώ Μπανιώτη και Εριέττη Αρχοντίκη

Σκαμπανεβάσματα με αίσιο τέλος στις εξετάσεις

18.100 μόρια στο 2ο επιστημονικό πεδίο, (Θετικών και Τεχνολογικών επιστημών) συγκέντρωσε η Εριέττη Δέσποινα Αρχοντίκη, που έχει σαν στόχος της το Χημικό, σε οποιαδήποτε πόλη, γιατί της αρέσει να ασχολείται με τη συγκεκριμένη επιστήμη.

Η χρονιά, ανέφερε, είχε τα σκαμπανεβάσματά της, όμως με τη στήριξη της οικογένειάς της και του φροντιστηρίου, έφτασε στο στόχο της.

Μια δύσκολη χρονιά που στηρίχθηκε από το φροντιστήριο

Η Λυδία Αρχοντίκη, με 14.800 μόρια στο 2ο επιστημονικό πεδίο, (Θετικών και Τεχνολογικών επιστημών), έχει βάλει σαν στόχο το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών.

Αρχική της επιθυμία ήταν η Αρχιτεκτονική, όμως επειδή δεν έκανε τελικά σχέδιο, άλλαξε κατεύθυνση προς τους Πολιτικούς Μηχανικούς, και θα δει τι θα κάνει στη συνέχεια.

Και για αυτή η φετινή χρονιά ήταν αρκετά δύσκολη, τόνισε, όμως το φροντιστήριο βοήθησε αρκετά στο να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί.

Λυδία Αρχοντίκη και Θεοδώρα Γιαννακοπούλου

Όλα με μέτρο για τις εξετάσεις

Στις σχολές Ιατρικής είτε σε Αθήνα είτε σε Θεσσαλονίκη στοχεύει η Θεοδώρα Γιαννακοπούλου, που έπιασε τα 19.240 μόρια στο 3ο επιστημονικό πεδίο, (Υγείας και Ζωής).

Η ιατρική δεν ήταν πάντα ο στόχος της (από παιδί ήθελε να γίνει σχεδιάστρια μόδας) όμως μεγαλώνοντας, ξεκίνησε να της αρέσει το επάγγελμα.

Η μητέρα της άλλωστε είναι και αυτή γιατρός, αν και ίδια αυτή τη στιγμή ενδιαφέρεται περισσότερο να ασχοληθεί με την έρευνα και την προώθηση της ιατρικής επιστήμης.

Η συμβουλή της σε όσους δίνουν πανελλήνιες, είναι να έχουν κουράγιο πάνω από όλα, αλλά και να μην αφιερώνονται μόνο σε αυτές, αλλά να βγαίνουν λίγο έξω.

Η μεγαλύτερη κούραση για την ίδια άλλωστε, ήταν ψυχική, και η πίεση, εξ ου και συμβούλεψε τους επόμενους υποψηφίους να προσεγγίζουν τις εξετάσεις πιο ψύχραιμα.

Τόνισε δε πως σε όλη αυτή τη διαδικασία αρωγοί ήταν οι καθηγητές τους στο φροντιστήριο, που ήταν κοντά τους σε ό,τι χρειαζόταν.

Κανείς δεν πρέπει να τα παρατάει

Η Αλίκη Κασάπη

Την επιλογή πολλών τμημάτων Ιατρικής θα έχει η Αλίκη Κασάπη, η οποία έχει 19.450 μόρια στο 3ο πεδίο, (Σπουδών Υγείας και Ζωής), που τόνισε πως θα αποφασίσει το επόμενο διάστημα ποια από αυτές θα προτιμήσει.

Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που έδινε εξετάσεις, και τόνισε πως η διαδικασία των πανελληνίων ήταν πολύ πιο εύκολη από την πρώτη φορά, γιατί δεν είχε το σχολείο, είχε λιγότερες υποχρεώσεις, χρόνο για το εαυτό της και μπορούσε πολύ πιο εύκολα να κατανοήσει τα μαθήματα.

Για αυτό και τόνισε πως δεν θα πρέπει κανείς να τα παρατάει όσο αφορά στις εξετάσεις, και αξίζει να προσπαθήσουν δεύτερη φορά για να πετύχουν τους στόχους τους, μιας και πρόκειται για το επάγγελμα που θα ακολουθήσουν σε όλη τους τη ζωή.

Όσο για το πού θα πρέπει να επικεντρωθούν όσοι θα δώσουν εξετάσεις, τόνισε πως θα πρέπει να αντιληφθούν που υπάρχουν οι δυσκολίες, και να δώσουν βάση σε αυτές, ώστε να μην έχουν αμφιβολίες την ώρα της εξέτασης. Σε αυτό μάλιστα την βοήθησε ιδιαίτερα το φροντιστήριο, και οι καθηγητές του οι οποίοι την υποστήριξαν πολύ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.