Καιρος: Ερχονται βροχες και καταιγιδες

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ - Πως θα επηρεαστεί η Θράκη

Πρόσκαιρη επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός σε αρκετές περιοχές της χώρας σήμερα Κυριακή 3 Δεκεμβρίου έως και τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους κατά τη διάρκεια των φαινομένων.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού της ΕΜΥ προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες:

  • Από αργά το απόγευμα της Κυριακής (03-12-2023) έως και τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (04-12-2023) στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου (περιοχή Λήμνου – Σαμοθράκης).
  • Από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (04-12-2023) μέχρι αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα επηρεάσουν κατά τόπους την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και την ανατολική νησιωτική χώρα.

Την Τρίτη στα ανατολικά και τα νότια θα έχουμε φαινόμενα δηλαδή τοπικές βροχές κυρίως στα νότια και, στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, μεμονωμένες καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από τη νύχτα στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά το πρωί στα ανατολικά έως 6 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.