Επιτυχιες «πρωτης προτιμησης» για τους μαθητες του Φροντιστηριου «Πολυδυναμο»

Οι Σταυρούλα Κοκκορού, Δήμητρα Αποστόλου, Δήμητρα Μίγγου, Δανάη Θωϊδου, Δεφνέ Μπερέν Ισμαήλ και Αρσένης Κραββαρίτης θα φοιτούν από τον Σεπτέμβρη στις σχολές που ονειρεύονταν

Την είσοδό τους στις σχολές πρώτης προτίμησής τους πέτυχε η μεγάλη πλειοψηφία των μαθητών και των μαθητριών που φέτος πέρασαν για τελευταία φορά με την ιδιότητα αυτή, την πόρτα του Φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης «Πολυδύναμο».

Η χθεσινή ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση διατήρησε τα χαμόγελα και στην καθηγητική ομάδα του Φροντιστηρίου που είχαν ήδη δημιουργηθεί από την ανακοίνωση των βαθμολογιών δεδομένου, ότι ανεξαρτήτως αυτών, οι μαθητές και οι μαθήτριές τους κατάφεραν την είσοδό τους στις σχολές προτίμησής τους, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα όπως εξήγησε ο φιλόλογος και συνιδιοκτήτης του Φροντιστηρίου κ.Ηρακλής Χατζηιωαννίδης, αυτό της Σταυρούλας Κοκκορού, που με 19.420 επέλεξε ως πρώτη επιλογή το Τμήμα Φιλολογίας του ΑΠΘ. Μια επιλογή που όπως εξήγησε «μπορεί σε κάποιους να φαίνεται περίεργη, αλλά προσωπικά την επικροτώ καθώς όταν επιλέγεις επάγγελμα στην ουσία επιλέγεις τρόπο ζωής».

Πέραν των πολλών συγχαρητηρίων προς όλους τους υποψήφιους και τις υποψήφιες ο κ.Χατζηιωαννίδης θέλησε να υπογραμμίσει το γεγονός πως «θα πρέπει όλοι να γνωρίζουν πως χρήζουν δεύτερης ευκαιρίας αν δεν πέτυχαν τον στόχο τους και αν ονειρεύονται μια σχολή. Αρκεί να ανακαλύψεις τις κλίσεις και τα ταλέντα και όχι αυτά που θα ήθελες να έχεις∙ να κυνηγήσεις τα όνειρά σου και να συμβιβαστείς όσο το δυνατόν λιγότερο».

Εμμένοντας πως η επιτυχημένη επιλογή είναι αυτή που ικανοποιεί τον υποψήφιο ή την υποψήφια περισσότερο, εξήγησε πως το βασικό ερώτημα που θέτουν κατά την συμπλήρωση του μηχανογραφικού είναι το τι αυτοί θα επέλεγαν αν είχαν 20.000 μόρια. Την λογική αυτή φαίνεται πως ακολούθησαν και οι μαθητές τους καθώς ένα μεγάλο ποσοστό της τάξεως του 85% περίπου πέτυχε την είσοδό τους στην πρώτη τους επιλογή.

Ερωτηθείς ως προς το αν εντοπίζει μεταβολές χρόνο με τον χρόνο στα κριτήρια επιλογής των σχολών από πλευράς των μαθητών, ο ίδιος εξήγησε πως δεν υπάρχει ιδιαίτερη αλλαγή, ωστόσο επιλέγουν την σταθερότητα. «Ζούμε σε μια εποχή αβεβαιότητας σε όλους τους τομείς, σε οικονομικό, κοινωνικό, περιβαλλοντικό τομέα, και βλέπουμε ότι οι μαθητές βλέπουν αυτήν την ευμεταβλητότητα στην ζυγαριά και επιλέγουν την σταθερότητα, με πρώτο κριτήριο την επαγγελματική τους αποκατάσταση» ανέφερε για να εξηγήσει πως αυτό προκύπτει και από την «ώσμωσή» των γονέων και είναι λογικό και δικαιολογημένο.

Η Νομική Αθηνών η «ανταμοιβή» για μια σημαντική προσπάθεια της Δήμητρας Αποστόλου

Ως ανταμοιβή μιας πολύ σημαντικής προσπάθειας που ξεκίνησε προ αρκετών ετών αντιμετωπίζει την εισαγωγή της στη Νομική Αθηνών, την πρώτη της επιλογή, η Δήμητρα Αποστόλου. Για την ίδια η καινούργια ζωή που θα ξεκινήσει οσονούπω στην Πρωτεύουσα, σε συνέχεια της επιτυχίας της στις εξετάσεις, αποτέλεσε κίνητρο καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς ώστε να μείνει πιστή στον στόχο της και να εντείνει μάλιστα τις προσπάθειές της. Όπως εξήγησε άλλωστε «από πέρυσι ζούσα μόνο γι’ αυτό» για να εξηγήσει πως πέραν της αγάπης της για την επιστήμη, η έως τώρα «εμπειρία» της μέσα από την μητέρα της που υπηρετεί τον κλάδο αυτόν την έκανε από μικρή να τον επιλέξει.

Η επιλογή της Αθήνας έγινε δεδομένων και των υψηλών βαθμολογιών που πέτυχε αλλά και των πολλών επιλογών που αυτή προσφέρει παράλληλα με τις σπουδές της, για να υπογραμμίσει πως μετά την πρώτη περίοδο προσαρμογής θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει στο έπακρο τις δυνατότητες που θα της δοθούν για επιπλέον προσλαμβάνουσες και εμπειρίες.

Η αναζήτηση του φοιτητικού σπιτιού δεν απαιτήθηκε δεδομένου ότι ο αδερφός της ολοκληρώνει τώρα τις σπουδές του στην Αθήνα, επομένως έως τον Σεπτέμβρη αυτό που απομένει είναι η «ανέμελη» συνέχεια των διακοπών της.

Ανυπόμονη για την Ιατρική του ΑΠΘ η Δήμητρα Μίγγου

Στην Θεσσαλονίκη και μάλιστα στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ θα φοιτά από τη νέα χρονιά η Δήμητρα Μίγγου. Η ίδια δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενη αλλά και περήφανη για την επιτυχία της στην πρώτη μάλιστα σχολή προτίμησής της, που σηματοδοτεί και το τέλος μιας δύσκολης χρονιάς.

Η ίδια δήλωσε ανυπόμονη τόσο για τη νέα ζωή που ανοίγεται μπροστά της και περιλαμβάνει νέα μέρη, νέους ανθρώπους συνδυαστικά με την επιστήμη που αγαπά, για να εξηγήσει πως η ιατρική την κέρδισε γιατί συνδυάζει την επιστήμη και την προσφορά προς τον συνάνθρωπο, ενώ προσφέρει και απεριόριστες ευκαιρίες εξέλιξης.

Η επιλογή της πόλης επίσης ήταν συνειδητή δεδομένου ότι δεν ένοιωθε έτοιμη για την Πρωτεύουσα ωστόσο κάθε ευκαιρία που θα της δοθεί στο μέλλον θα την αξιοποιήσει, ενώ προσβλέπει σε μια ισορροπημένη φοιτητική ζωή μεταξύ των φοιτητικών της υποχρεώσεων και της κοινωνικής της ζωής.

Η Χημεία και οι καλές προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης οδήγησαν την Δανάη Θωίδου στο Χημικών Μηχανικών του ΑΠΘ

Μαζί στο φροντιστήριο, μαζί και στα φοιτητικά τους χρόνια θα είναι η Δανάη Θωίδου και η «προλαλήσασα» Δήμητρα Μίγγου, καθώς αναμένεται να συγκατοικήσουν στην Θεσσαλονίκη, με την Δανάη να είναι πλέον φοιτήτρια στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του ΑΠΘ.

Και για την ίδια η σχολή αυτή αποτέλεσε την πρώτη της επιλογή και άρα η είσοδός της σε αυτήν σηματοδοτεί το τέλος μιας δύσκολης χρονιάς με επιτυχία. Η επιλογή της σχολής δεν έγινε τυχαία αλλά προέκυψε όπως εξήγησε από την αγάπη της για το μάθημα της Χημείας, αλλά και στην λογική της καλής επαγγελματικής αποκατάστασης που προσφέρει τόσο εντός της Ελλάδας όσο και στο εξωτερικό που την ενδιαφέρει για το μέλλον.

Η Θεσσαλονίκη αποτέλεσε για την ίδια πιο «ασφαλή» επιλογή σε σχέση με την Αθήνα, ενώ βασικός της στόχος είναι να ολοκληρώσει τις σπουδές της με καλό βαθμό και γεμάτη γνώσεις και εμπειρίες που θα λάβει, συνδυαστικά με την κοινωνική ζωή που επιθυμεί να έχει.

Ιατρική Θεσσαλονίκης κατόπιν έρευνας για την Δεφνέ Μπερέν Ισμαήλ

Οι μεγάλες αποστάσεις αλλά και το επίπεδο της Σχολής, για το οποίο έκανε έρευνα, αποτέλεσε τα δυο βασικά κριτήρια επιλογής για την Δεφνέ Μπερέν Ισμαήλ η οποία πέτυχε την εισαγωγή της στην πρώτη της επιλογή, την Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ.

Δεδομένου ότι η βαθμολογία της επέτρεπε να διεκδικήσει την είσοδό της σε όλες της Ιατρικές Σχολές της χώρας, επισκέφθηκε όπως εξήγησε την Θεσσαλονίκη αλλά και την Σχολή στην οποία θα φοιτά από τον προσεχή Σεπτέμβρη και έκρινε τόσο την Σχολή όσο και την πόλη ιδανικά.

Η επιλογή της σχολής οφείλεται στην αγάπη της για την Βιολογία και την Χημεία αλλά και για τις δυνατότητες που προσφέρονται στο κομμάτι της έρευνας.

Ήδη έχει επιλέξει την φοιτητική της στέγη, ενώ τα όσα θα προσπαθήσει να κάνει παράλληλα με τις σπουδές της θα τα ανακαλύψει με βάση τον διαθέσιμο χρόνο της.

Η εξέλιξη και η επαγγελματική αποκατάσταση οδήγησαν τον Αρσένη Κραββαρίτη στην Ικάρων Εφοδιαστών

Στο Τμήμα Εφοδιαστών της Σχολής Ικάρων θα φοιτά πλέον ο Αρσένης Κραββαρίτης, ο οποίος άλλαξε τις επιλογές του με την ανακοίνωση των βαθμολογιών που τον έφερε ψηλότερα από ό,τι υπολόγιζε. Όπως εξήγησε ενώ αρχικά σκεφτόταν τον τομέα της Πληροφορικής, η βαθμολογία του άνοιξε νέες προοπτικές τις οποίες και επέλεξε, καταλήγοντας στην Σχολή Ικάρων. Η επιλογή του βασίστηκε όπως τόνισε και στο γεγονός ότι πρόκειται για νέες σχολές στις οποίες θα υπάρχει και εξέλιξη και καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση, τονίζοντας πως δεν τον απασχολεί η «διαφορετική» φοιτητική ζωή.

Ερωτηθείς σχετικά ο ίδιος δήλωσε ικανοποιημένος από την προσπάθειά του, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, εκφράζοντας την άποψη ότι είναι μια λογική που θα πρέπει να υιοθετούν οι υποψήφιοι και υποψήφιες.

Πιστή στα θέλω της παρά την εξαιρετική βαθμολογία η Σταυρούλα Κοκκορού

Πιστή στην πρώτη της επιλογή, αυτή του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας, παρά το γεγονός ότι η βαθμολογία της «άνοιγε» την πόρτα κάθε Πανεπιστημιακού Τμήματος της χώρας έμεινε η Σταυρούλα Κοκκορού.

Η ίδια επέλεξε το Τμήμα Φιλολογίας του ΑΠΘ και θα βρίσκεται πλέον στην Θεσσαλονίκη, κάνοντας λόγο για μία πολύ συνειδητή επιλογή στην οποία δεν κατέληξε εύκολα, καθώς έλαβε υπόψιν όλες τις συμβουλές που της δόθηκαν αλλά και το γεγονός της εξαιρετικής της βαθμολογίας. Η ίδια δήλωσε χαρούμενη που δεν επηρεάστηκε και επέμεινε σε αυτό που πραγματικά ήθελε, τονίζοντας πως «όλη αυτή η προσπάθεια ήταν για μένα και όχι για την υψηλή βαθμολογία, επομένως χαίρομαι που επέλεξα κάτι που θα μπορώ να εξελίξω με τον δικό μου τρόπο στο μέλλον».

Και για την ίδια η φοιτητική ζωή είναι μια ευκαιρία συνδυασμού πραγμάτων ώστε να μάθει όσα περισσότερα μπορεί και να αξιοποιήσει όποια ευκαιρία της δοθεί, ωστόσο στόχος της είναι να συνεχίσει την άριστη πορεία της και ως φοιτήτρια.

Ένας κύκλος κλείνει, ένας νέος ανοίγει

Ο κύκλος των προαναφερθέντων υποψηφίων κλείνει με χαμόγελα, ένας νέος κύκλος ωστόσο ξεκινά για τους υποψηφίους και τις υποψήφιες που θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο πλαίσιο των πανελλαδικών το επόμενο Καλοκαίρι.

Όπως εξήγησε ο κ.Χατζηιωαννίδης ο κύκλος αυτός τυπικά ξεκινά την 1η Αυγούστου, για να υπογραμμίσει ωστόσο πως η προετοιμασία ξεκινά ή θα έπρεπε να ξεκινά από τις μικρότερες τάξεις. «Αυτό που θα ήθελα οπωσδήποτε να συμβουλέψω είναι πως η Γ’ Λυκείου είναι τα κεραμίδια σε ένα σπίτι. Το παιδί θα πρέπει να μπει στο “ποτάμι”, που θα ακολουθήσει μετέπειτα, από την Α’ Λυκείου, γιατί η Γ’ Λυκείου είναι απλώς το τελικό στάδιο».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.