Εξιχνιαστηκαν πεντε περιπτωσεις κλοπων σε περιοχες της Ξανθης

Οχήματα, κατάστημα και ναός στο στόχαστρο των δραστών

Εξιχνιάστηκαν ύστερα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, τρεις κλοπές οχημάτων, μία κλοπή από κατάστημα και μία απόπειρα κλοπής από Ιερό Ναό και Παρεκκλήσιο, που διαπράχθηκαν βραδινές ώρες της 11/12-11-2023 σε περιοχές της Ξάνθης. 

Συνελήφθησαν την 12-11-2023 στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ξάνθης, τρεις ημεδαποί, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ακόμη δύο ημεδαπών συνεργών τους, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τις έρευνες των αστυνομικών, το παραπάνω χρονικό διάστημα, οι δράστες ενεργώντας από κοινού αφαίρεσαν από περιοχές της Ξάνθης τρία οχήματα και διέρρηξαν παντοπωλείο αφαιρώντας από το εσωτερικό του μεταξύ άλλων διάφορα προϊόντα, καπνικά είδη, δύο κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό. Επιπλέον σε οικισμό της Ξάνθης διέρρηξαν Ιερό Ναό και Παρεκκλήσιο προκαλώντας φθορές, χωρίς να αφαιρέσουν οτιδήποτε από το εσωτερικό τους.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους τα αφαιρεθέντα οχήματα καθώς επίσης και μέρος των αφαιρεθέντων προϊόντων.

Επιπλέον κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων είδη ένδυσης και διαρρηκτικά εργαλεία που χρησιμοποιούσαν οι δράστες. 

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.