Για τα προβληματα των αστυνομικων της Ροδοπης ενημερωθηκε ο νεος Αστυνομικος Διευθυντης

Από τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης

Με τον νέο Αστυνομικό Διευθυντή  Ροδόπης, Ταξίαρχο κ.Κωνσταντίνο Σουλιώτη συναντήθηκε το Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης το απόγευμα της Τρίτης, 20 Φεβρουαρίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αρχικά του υποβλήθηκαν τα θερμά συγχαρητήρια του Διοικητικού Συμβουλίου για την πρόσφατη προαγωγή του και την τοποθέτησή του στη θέση του Αστυνομικού Διευθυντή Ροδόπης, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση στα πλαίσια της οποίας τα μέλη της Ένωσης ενημέρωσαν τον Αστυνομικό Διευθυντή για το σύνολο των θεμάτων που απασχολούν τα μέλη της.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο απαράδεκτο όπως το χαρακτήρισαν φαινόμενο του ολοένα αυξανόμενου αριθμού οφειλομένων ημερήσιων αναπαύσεων, από τις Υπηρεσίες της Δ.Α. Ροδόπης, στα μέλη τους, ενώ τονίστηκε η έντονη δυσαρέσκεια του Δ.Σ. της Ένωσής και η πρόθεσή τους να ασκήσουμε κάθε νόμιμο μέσο – συμπεριλαμβανομένων και των ένδικων – προκειμένου για την διαφύλαξη των εργασιακών δικαιωμάτων των μελών τους.

Ζητήθηκε από τον κ. Διευθυντή να εποπτεύσει ο ίδιος την χορήγηση όλων των οφειλομένων ημερήσιων αναπαύσεων στα μέλη της Ένωσης, από τους Διοικητές των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Δ.Α. Ροδόπης εντός σύντομου χρονικού διαστήματος, ενώ έκαναν σαφές πως δεν θα ανεχτούν την συνέχεια φαινομένων διάθεσης ενός μόνο αστυνομικού (στερούμενου πληρώματος ) για εκτέλεση εποχούμενης περιπολίας κατά παράβαση των διατάξεων του αρθ.77 παρ.3 εδαφ. α΄ του Π.Δ. 141/91, όπως αυτά καταγγέλθηκαν από μέλη της Ένωσης.

Τέλος συζητήθηκε αναλυτικά η επανεμφάνιση του προβλήματος να παραμένει για μακρά χρονικά διαστήματα μεγάλος αριθμός ποινικών κρατουμένων – οι οποίοι προορίζονται για τις Φυλακές Κομοτηνής – στα κρατητήρια του Α.Τ. Κομοτηνής, εξαιτίας της άρνησης παραλαβής αυτών από το Γενικό Κατάστημα Κράτησης Κομοτηνής, παραβιάζοντας έτσι την σχετική νομοθεσία. Ζητήθηκε η παρέμβαση του κ.Διευθυντή προς κάθε αρμόδια Αρχή για την επίλυση του προβλήματος.

Ο κ. Διευθυντής επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος όσο και για τις προτάσεις προς επίλυση αυτών και δεσμεύτηκε να καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε καλό κλίμα και με τις δύο πλευρές να εκφράζουν την πρόθεσή τους για διαρκή μεταξύ τους συνεργασία με γνώμονα πάντα τόσο την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων μας, όσο και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών ασφάλειας στην τοπική κοινωνία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.