27 Αυγουστου 2001: Φως για τη δημιουργια του «Μελινα Μερκουρη»

  • 14-15 Σεπτεμβρίου ο Ευάγγελος Βενιζέλος επισκέπτεται την Κομοτηνή

Σύμφωνα με πληροφορίες  από την Αθήνα οι οποίες επιβεβαιώθηκαν με αποκλειστικές δηλώσεις προς τον Παρατηρητή της Θράκης και από τον νομάρχη Ροδόπης, Στέργιο Σταυρόπουλο παραχωρήθηκε το κτήριο που βρίσκεται μέσα στο στρατόπεδο Ηλιοπούλου  στην Κομοτηνή από το Υπουργείο Εσωτερικών Δημόσια Διοίκησης και αποκέντρωσης προς την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ροδόπης προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ανέγερσης του Πολιτιστικού Κέντρου «Μελίνα Μερκούρη».

Όπως σημείωσε ο κ. Σταυρόπουλος το κτήριο αυτό παλαιότερα είχε παραχωρηθεί από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου μέσα από το πρόγραμμά «Κλεισθένης» να δημιουργηθεί η σχολή Δημόσιας Διοίκησης .

Το γεγονός ότι ατόνησε στη συνέχεια η διαδικασία παραχώρησης εκ νέου οικοπέδου αυτή τη φορά στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, δημιούργησε αμφιβολίες για το χρονικό ορίζοντα μέσα στον οποίο θα κατασκευάζονταν το «Μελίνα Μερκούρη» αφού έτσι κι αλλιώς τόσο ο Δήμος όσο και η Νομαρχία, προέκριναν τελικά ως τον πλέον κατάλληλο για να ανεγερθεί αυτόν που βρίσκεται στο εσωτερικό του στρατοπέδου Ηλιοπούλου.

Όπως αποκάλυψε ο νομάρχης Ροδόπης  το έργο του πολιτιστικού κέντρου «Μελίνα Μερκούρη» θα ενταχθεί στο Γ’ ΚΠΣ και θα κοστίσει πλέον των 2,5 δις. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ο δήμαρχος Κομοτηναίων κ. Γιώργος Παπαδριέλης  δήλωνε ότι αισθάνονταν απογοητευμένος από την κωλυσιεργία που παρατηρούνταν στην ρύθμιση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του συγκεκριμένου επιπέδου, τονίζοντας ότι δεν τον ενδιέφερε ποιος θα είναι ο φορέας που θα κατασκευάσει το έργο, αρκεί αυτό να πραγματοποιούνταν σε ορατό χρονικό διάστημα αφού αποτελεί πάγιο αίτημα της κοινωνίας  εδώ και πάνω από 22 χρόνια.

Το Θέμα του Εφετείου

Ως προσωπική δικαίωση των προσπαθειών του για την αποτροπή του ενδεχομένου δημιουργίας μεταβατικού Εφετείου στην Ανατολική Μακεδονία, χαρακτήρισε την απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης ο νομάρχης Ροδόπης Στέργιος Σταυρόπουλος υπενθυμίζοντας την προσωπική του παρέμβαση μαζί με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου και τον Αντιπρύτανη του Δ.Π.Θ Άρη Χαραλαμπάκη προς τον υπουργό δικαιοσύνης για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ο  κ. Σταυρόπουλος με αφορμή τις αντιδράσεις που προέρχονται από τη Δράμα και την Καβάλα και Αφορούν την δήθεν υπερδιόγκωση των υπηρεσιών της Κομοτηνής, τονίζει ότι υπάρχει οργανωμένη προσπάθεια από φορείς άλλων νομών της περιφέρειας ώστε να απογυμνωθεί από τις υπηρεσίες η έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για να ικανοποιηθούν μικροπολιτικά συμφέροντα που δεν έχουν σχέση με επιχειρήματα περιφερειακής αντίληψης.

Ο νομάρχης Ροδόπης σημείωσε με έμφαση ότι σε καμιά περίπτωση δεν θα επιτραπεί η αφαίμαξη υπηρεσιών από την Κομοτηνή και ότι όποιος προσπαθήσει στο μέλλον να προβεί σε ανάλογες ενέργειες θα βρει απέναντί του σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο και την κοινωνία

Στις 14 με 15 Σεπτεμβρίου έρχεται ο Βενιζέλος

Σύμφωνα με ανεπίσημε πληροφορίες που πάντως θεωρούνται έγκυρες η αναμενόμενη για το τέλος Αυγούστου επίσκεψη του Υπουργού Πολιτισμού Ευάγγελου Βενιζέλου θα πραγματοποιηθεί τελικά από τις 14 εως τις 15 Σεπτεμβρίου

Η επίσκεψη θα είναι η πρώτη που θα ανοίξει τον κύκλο επαφών την νέας περιόδου της πολιτικής ηγεσίας με τους τοπικούς φορείς και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον μετά την τροπή που πήραν τα πράγματα από την επίσκεψη του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας στην περιοχή και των πολιτικών προεκτάσεων που εκ των πραγμάτων δόθηκε στο ζήτημα της επαναλειτουργίας του αρχαίου θεάτρου Μαρώνειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει το ενδεχόμενο ο υπουργός Πολιτισμού να ανακοινώσει την δημιουργία ενός αντίστοιχου θεάτρου με αυτό του αρχαίου στην περιοχή της Μαρώνειας από την στιγμή που κριθεί από τις υπηρεσίες του υπουργείου ότι η επαναλειτουργία του υφιστάμενου θεάτρου είναι αδύνατη λόγω των βλαβών που έχει υποστεί κατά την διάρκεια του χρόνου

Δάμων Δαμιανός

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.