Εχει πολλα επεισοδια ακομα το θεμα των κτιριων μπροστα απο την Καπναποθηκη της πλατειας

Δεν έχουν τέλος οι ενστάσεις και οι αντιπαραθέσεις, που τώρα έφτασαν στο ζήτημα της πολεοδομικής γραμμής

Μπορεί να έγινε από το Δήμο Κομοτηνής η άρση απαλλοτρίωσης των ιδιοκτησιών που βρίσκονται στην νότια πλευρά της πλατείας, μπροστά από την Καπναποθήκη, όμως αυτά συνεχίζουν να απασχολούν το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής, πλέον για το θέμα της τροποποίησης εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου Κομοτηνής στη συγκεκριμένη περιοχή.

Να θυμίσουμε πως το Συμβούλιο είχε αποφασίσει την άρση της απαλλοτρίωσης τον Μάρτιο του 2022, κατά της οποίας προσέφυγαν οι ιδιοκτήτες της Καπναποθήκης στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης, προσφυγή η οποία απορρίφθηκε.

Στη συνέχεια ο Δήμος κίνησε τη διαδικασία τροποποίησης προκειμένου να καταστεί οικοδομήσιμο το ακίνητο ή το μέρος αυτού που δεν είναι πλέον υπό απαλλοτρίωση, για αυτό και ενέκρινε την πρόταση τροποποίησης, σύμφωνα με την οποία η οικοδομική γραμμή ταυτίζεται με το βορειοδυτικό και βόρειο πρόσωπο της ιδιοκτησίας των αιτούντων, και το ακίνητο, με εμβαδόν 247,20 τ.μ. και πρόσωπο 27,00 μ., καθίσταται άρτιο και οικοδομήσιμο, σύμφωνα με τους όρους δόμησης της περιοχής.

Για αυτή την απόφαση έκαναν ενστάσεις τόσο οι ιδιοκτήτες της Καπναποθήκης, όσο και ιδιοκτήτες από όμορη πολυκατοικία, οι οποίες όμως απορρίφθηκαν από το Συμβούλιο κατά πλειοψηφία, σύμφωνα με την εισήγηση της υπηρεσίας.

Και αυτό γιατί από την πλευρά της πλειοψηφίας, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Κλεοπάτρα Στογιαννίδου εξέφρασε επιφυλάξεις για την τροποποίηση, ζητώντας να προχωρήσει η απαλλοτρίωση που προβλεπόταν στο πολεοδομικό του 1933, ψηφίζοντας κατά, ενώ επιφυλάξεις για την πρόταση τροποποίησης εξέφρασε ο Αντιδήμαρχος Έργων προγραμματισμού και πολεοδομίας κ. Δημήτρης Καρασταύρου, ψηφίζοντας παρών.

Τελικά οι ενστάσεις απορρίφθηκαν, όμως αναμένεται να υπάρξουν και νέες προσφυγές προς τις υπηρεσίες, κάτι που σημάνει πως αυτή μάλλον δεν είναι η τελευταία φορά που το θέμα απασχολεί το Συμβούλιο.

Αντίθετα ομόφωνη ήταν η απόρριψη ων ενστάσεων για την  Τροποποίηση εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου Κομοτηνής στο Ο.Τ. 269 στην οδό Καραμπάση, για την οποία το Συμβούλιο είχε αποφασίσει τη διατήρηση της ως πεζόδρομου μεταβλητού πλάτους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.