Ξεκινουν οι αρχαιολογικες ερευνες για την κατασκευη του Φραγματος Συμβολων

Τόσο στο χώρο κατασκευής του φράγματος όσο και στην διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι αγωγοί

Τις αρχαιολογικές εργασίες που πρέπει να προηγηθούν για την κατασκευή του Φράγματος των Συμβόλων, θα ξεκινήσει η ΕΦΑ Ροδόπης, η οποία για αυτό το λόγο προχωρά σε πρόσληψη επιστημονικού προσωπικού και λοιπών ειδικοτήτων.

Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί το σύνολο των αρχαιολογικών ερευνών και εργασιών που απαιτούνται στο πλαίσιο της παρακολούθησης του ως άνω έργου, συμπεριλαμβανομένων των αποψιλώσεων, των επιφανειακών εκχωματώσεων, των εκσκαφών, των διαμορφώσεων χώρων και επιχωματώσεων του τεχνικού έργου, ενώ θα γίνει και διερεύνηση των αρχαίων καταλοίπων που εντοπίζονται στην περιοχή εκτέλεσής του χειρωνακτικά, με την υποβοήθηση και του κυρίου του έργου για την πλήρη αποκάλυψη και τεκμηρίωσή τους.

Οι έρευνες που θα γίνουν αφορούν όλο το έργο, καθώς και την διέλευση των αγωγών μέχρι την Κομοτηνή, που περνούν κοντά από τον Μακεδονικό Τάφο των Συμβόλων, ανέφερε η προϊστάμενη της Εφορείας Αρχαιοτήτων κ. Χρύσα Καραδήμα.

Η περιοχή των Συμβόλων έχει πολλές διάσπαρτες αρχαιότητες, σημείωσε, τόσο τάφους όσο και αγροικίες από κατοίκους της περιοχής, αλλά θα φανεί αν αποκαλυφθούν αυτές κατά τη διάρκεια των εργασιών.

Άλλωστε αυτές οι έρευνες γίνονται παράλληλα με όλα τα έργα που κατασκευάζονται, και κατά καιρούς έχουν εντοπιστεί αρκετά, και κάποιες φορές και σημαντικά ευρήματα.

Όσο για τον τάφο των Συμβόλων, αναμένεται η ένταξή του στο νέο ΕΣΠΑ, έχοντας πετύχει ωριμότητα, ενώ ένα από τα έργα που αναμένεται να ενταχθούν είναι και η παλαιά γέφυρα Κομψάτου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.