23 Σεπτεμβριου 1998: Αλλαζει οψη το Αλσος του Αρχαιολογικου Μουσειου

Μια πολύ σημαντική αισθητική αλλά και λειτουργική επέμβαση επιχειρεί ο Δήμος Κομοτηνής σε έναν χώρο που επί χρόνια παρέμενε αναξιόπιστος . Ήδη έχει δημοπρατηθεί, (εντός των ημερών εγκαθίσταται ο εργολάβος ) και ξεκινούν οι εργασίες ανάπλασης του άλσους Πάρκου μεταξύ του Αρχαιολογικού Μουσείου Κομοτηνής και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ο προϋπολογισμός  του έργου φτάνει τα 150 εκ. δρχ. Ο ΠτΘ επικοινώνησε σήμερα με τον αντιδήμαρχο Κομοτηνής Αλέκο Ευστρατίου ο οποίος δήλωσε πως στόχος της επέμβασης είναι η απόκτηση αυτονομίας του κτιρίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ώστε να ενταχθεί αρμονικά στον χώρο. Ακόμη στοχεύει στην ανάδειξη του Αρχαιολογικού Μουσείου του Δημοτικού Θερινού Θεάτρου και του Ηρώου σε χώρους πολιτισμού και αναψυχής.

Πεζόδρομος η οδός Συμεωνίδη Σύμφωνα με στοιχεία της μελέτης του έργου το όλο εγχείρημα περιλαμβάνει αρχικά διαμόρφωση τας ανατολικής προσπέλασης του Πάρκου και της κύριας εισόδου του Αρχαιολογικού Μουσείου «θα κατασκευαστεί μια όμορφη λίμνη ενώ θα υπάρξουν πλακοστρώσεις ώστε να καθορίζονται οι χώροι που θα χρησιμοποιούν οι πεζοί για τις προσπελάσεις τους» επισημαίνει ο κ. Ευστρατίου

Σημαντικό στοιχείο που θα προκύψει από την ανάπλαση είναι η πεζοδρόμηση της οδού Συμεωνίδη από φυσικούς κυβόλιθους και η οποία θα αποτελέσει βασικό άξονα του πάρκου. Η οδός Συμεωνίδη είναι αυτή που διέρχεται σήμερα μπροστά από το θερινό θέατρο και το Αρχαιολογικό Μουσείο και φυσικά όταν διαμορφωθεί θα απαγορευτεί η κίνηση των αυτοκινήτων. Μάλιστα σύμφωνα με τον κ. Ευστρατίου «στο κέντρο της πλατείας θα κατασκευαστεί ένα σιντριβάνι το οποίο θα είναι ορατό από το άκρο της κάθε διαδρομής ενώ πέριξ αυτού θα δημιουργηθεί μεγάλη καθιστική επιφάνεια.

Η κίνηση των οχημάτων θα γίνεται από την οδό που θα δημιουργηθεί πίσω από το κτήριο της Περιφέρειας , το οποίο θα «αυτονομηθεί». Σε ειδικό σημείο που προβλέπεται χώρος στάθμευσης λεωφορείων για τους επισκέπτες του Μουσείου.

Τέλος θα κυβολιθοστρωθεί  το τμήμα της οδού Κυριακίδη ως τη Νικολάου Ζωΐδη και θα δημιουργηθεί μια οδός τοπικής κυκλοφορίας.

«Όταν οι εργασίες ολοκληρωθούν η περιοχή του Πάρκου θα αλλάξει και θα καταστεί περισσότερο λειτουργική ενώ οι αισθητικές παρεμβάσεις θα την αναβαθμίσουν ακόμη περισσότερο καταλήγει ο κ. Ευστρατίου.

Θ.Α.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.