Τεμπελικη πολυτελεια

«Για τις πιο πολλές δουλειές που μπορεί να κάνει κάποιος μετά τις σπουδές του, όχι απλώς δεν είναι απαραίτητο το διδακτορικό, αλλά είναι και κάτι το αρνητικό. Εγώ, δηλαδή, δεν θα προσλάμβανα κάποιον με διδακτορικό αν μου έκανε αίτηση, γιατί δείχνει ότι πως είναι πιθανώς ένας άνθρωπος που δεν έχει απαραιτήτως όρεξη για δουλειά. Το διδακτορικό, αν θέλεις να το κάνεις καλά, απαιτεί μια αφοσίωση πέντε, έξι χρόνων στην πιο παραγωγική σου ηλικία. Οπότε είναι κάτι που ουσιαστικά σου καθυστερεί την καριέρα σου».

Τάδε έφη ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης σε συνέντευξή του για να δηλώσει συγγνώμη αργότερα μετά τις αντιδράσεις και την κριτική που δέχθηκε για τη δήλωσή του.

Μέσω ανάρτησης συγκεκριμένα έγραψε ζητώντας συγγνώμη:

«Έχω διδακτορικό από το πανεπιστήμιο του Princeton. Δούλεψα σαν σκυλί για να το αποκτήσω και θαυμάζω άλλους που -σαν εμένα κάποτε-, ξημεροβραδιάζονται στη βιβλιοθήκη για να προκόψουν. Ζητώ συγγνώμη για την διατύπωσή μου σε συνέντευξη που παραχώρησα. Ήταν ατυχής και λάθος, ακόμα και για κάποιον που δεν είναι πολιτικός. Στην συζήτηση αναφερόμουν φυσικά σε συμβουλές για καριέρα στον τραπεζικό τομέα. Ως μάνατζερ παλαιότερα ήμουν υπεύθυνος για αρκετές προσλήψεις. Έχω ζήσει από κοντά τις διαδικασίες, και ξέρω πόσο δύσκολο είναι να ξεχωρίσει κανείς και να πείσει για τις ικανότητές του».

Παραβλέποντας το ανερμάτιστο της δήλωσης συγγνώμης, δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε την μεγάλη ευκολία με την οποία ανατρέπει σε μόλις πέντε γραμμές αφηγήματα με τα οποία μεγάλωσαν ολόκληρες γενιές Ελλήνων, όπως η προσήλωση στα γράμματα για την αναζήτηση ενός καλύτερου μέλλοντος κτλ κτλ. Αλλά δυστυχώς έτσι είναι αν έχει στο μυαλό σου μια Ελλάδα γκαρσόνι της Ευρώπης τότε ναι το διδακτορικό είναι τεμπέλικη πολυτέλεια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.