Καθυστερει η καταθεση του νομοσχεδιου του ΔΠΘ

Της Έκδοσης

Ήταν τέλη Οκτώβρη, όταν ο υπουργός Παιδείας παρουσίαζε στο υπουργικό συμβούλιο το νομοσχέδιο που αφορά στις αλλαγές στο ΔΠΘ. Κι αν οι πληροφορίες έλεγαν τότε πως θα εισαχθεί για συζήτηση στη βουλή το συντομότερο δυνατό μέχρι τέλος του έτους, φαίνεται πως διαψεύστηκαν. Και τούτο διότι το ερανιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, που συζητήθηκε την Τετάρτη στη βουλή ήταν το τελευταίο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Αλλά ούτε και με το ξεκίνημα του νέου χρόνου φαίνεται πως θα δούμε να εισάγεται προς συζήτηση το νομοσχέδιο για το ΔΠΘ αφού σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας στη Διάσκεψη των Προέδρων με το νέο χρόνο η  Βουλή θα ανοίξει με τρία νομοσχέδια.

Συγκεκριμένα στις επιτροπές θα εισαχθούν μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, το νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Επαγγελματική Κατάρτιση και το σχέδιο νόμου για την Επιστολή Ψήφο.

Δεν ξέρουμε πού οφείλεται αυτή η καθυστέρηση. Στον προγραμματισμό και τις προτεραιότητες του υπουργείου ή στις αντιδράσεις που εκφράστηκαν από διάφορους φορείς σε όλη την ΑΜΘ  για πτυχές του νομοσχεδίου;

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.