Τα τριακοντα αργυρια ως επιδομα

Οδεύοντας από το κακό στο χειρότερο κατά τη δεύτερη θητεία της και συναγωνιζόμενη σε φαρισαϊσμό το επίδομα έγκαιρης προσέλευσης του παλιού «καλού» ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση Κ. Μητσοτάκη εισηγείται, ένα μήνα πριν τις ευρωεκλογές, επίδομα παραγωγικότητας στον πλέον αντιπαραγωγικό τομέα της ελληνικής οικονομίας! Στοχεύοντας στην αναδιάρθρωση του δημοσίου σύμφωνα με τον δεδηλωμένο στόχο της, ρίχνει λεφτά στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ που λέγεται ελληνικός κρατικός μηχανισμός, αυτός που καταπίνει καθένα παραγωγικό και αλλοιώνει κάθε τι αξιοκρατικό.

Την ίδια στιγμή που ο μέσος ιδιωτικός υπάλληλος ακροβατεί ψυχοσωματικά για να ανταπεξέλθει σε υπερωρίες, αδήλωτη εργασία και απαιτήσεις δίχως ταβάνι, ο μέσος δημόσιος θα επιβραβεύεται – χρηματικώς, πώς άλλως;  –  επειδή κάνει τα αυτονόητα, όσα χιλιάδες άλλοι κρατικοί υπάλληλοι ανά τον κόσμο κάνουν και μάλιστα αποτελεσματικότερα. Ενώ στον ιδιωτικό τομέα αξιολογείται και ο ρυθμός… με τον οποίο αναπνέεις, στον δημόσιο η λέξη «αξιολόγηση» συνιστά ύψιστη βλασφημία. Η περιβόητη αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, δε, την οποία η σημερινή υπουργός Εσωτερικών επιχείρησε να επιβάλλει, είναι σήμερα τόσο ζωντανή όσο ο Λάζαρος μετά τη νεκρανάστασή του. Η κυβέρνηση, εντούτοις, είδε το μέτρο σαν βήμα προς τη γεφύρωση του τεκτονικού χάσματος που χωρίζει τους δύο τομείς στην Ελλάδα του σήμερα. Το μπόνους παραγωγικότητας προκρίνεται προφανώς ως η πιο πρόσφορη λύση στη χρόνια κακοδιοίκηση, στην αλόγιστη σπατάλη και την εχθρικότητα προς τον εξυπηρετούμενο πολίτη, πάγια χαρακτηριστικά του ελληνικού δημοσίου. Σε ερώτηση, μάλιστα, του κου Σρόιτερ για το τι προβλέπεται για όσους δεν πετυχαίνουν τους στόχους και δεν ολοκληρώνουν τα προβλεπόμενα, η κα Κεραμέως απήντησε πως θα γίνονται επιμορφωτικά και διορθωτικά σεμινάρια για να φτάσουν το πλήρες των δυνατοτήτων τους!!! Καταλάβατε; Τον μεν πνεύμα πρόθυμον, η δε σαρξ της μονίμου καρέκλας ασθενής. Δεν ήξεραν τις δυνατότητές τους όσοι προσέρχονται και απέρχονται όποια ώρα επιθυμούν, όσοι καταχράστηκαν χρήματα ή πίνουν καφέδες σε ώρες γραφείου! Ελληνικό δημόσιο, αχ, ένας σύγχρονος Γολγοθάς!

Ευτυχώς μόνο, σκέφτομαι, που δεν κυβερνούσε την Ιουδαία η σημερινή ΝΔ, γιατί θα είχαν θεσπίσει επίδομα ελαίου για τις μωρές παρθένες!

*Ο Ευάγγελος Σιδερούδης είναι πτυχιούχος Διεθνών Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών  του Παντείου Πανεπιστημίου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.