Καθολικη συνεργασια

Της Έκδοσης

Τέσσερις από τις συνολικά πέντε ορκωμοσίες των νέων αυτοδιοικητικών αρχών της Ροδόπης πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο που αφήσαμε πίσω μας.

Το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜ-Θ, καθώς και τα δημοτικά συμβούλια Κομοτηνής, Μαρωνείας – Σαπών και Αρριανών ορκίστηκαν ενώ για την Ροδόπη απομένει η ορκωμοσία του νέου δημάρχου και του δημοτικού συμβουλίου Ιάσμου που σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται στις 22 του μηνός, με τον εκλεγμένο δήμαρχο Τζανέρ Ιμάμ να δίνει το παρών στην ορκωμοσία της νέας περιφερειακής αρχής.

Τόσο πάντως ο κ.Ιμάμ που απομένει –στις μετεκλογικές του τοποθετήσεις– όσο και το σύνολο των επικεφαλής των παρατάξεων που θα βρίσκονται στην διοίκηση της Περιφέρειας και των Δήμων αντίστοιχα αυτό που προέταξαν ήταν η συνεργασία. Αυτοδιοικητικών αρχών, φορέων, συλλογικοτήτων και φυσικά πολιτών ώστε η περιοχή μας να βγει από το τέλμα που έχει περιέλθει.

Το τελευταίο περί του τέλματος κάποιοι το ανέφεραν, κάποιοι όχι, γεγονός ωστόσο που καθόλου δεν απομειώνει το γεγονός ότι είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν.

Κατά την προηγούμενη θητεία των αυτοδιοικητικών αρχών η συνεργασία μεταξύ τους, Δήμων και Περιφέρειας κυρίως υπήρξε μεν αλλά όχι σε βαθμό τέτοιο που οι καιροί ίσως και η υφιστάμενη κατάσταση απαιτούν.

Είναι δεδομένο λοιπόν ότι το «κοινό μέτωπο» όλων, και δεν αναφερόμαστε μόνο στις διοικήσεις αλλά και στις δυνάμεις της αντιπολίτευσης, θα πρέπει να δημιουργηθεί «χθες» ώστε οι όποιες διεκδικήσεις και τα όποια αιτήματα προς την κεντρική πολιτεία να είναι συλλογικά.

Διαφορετικά πολύ φοβόμαστε πως θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε θεατές απέναντι σε μια κυβερνητική πολιτική που ελάχιστα εμπεριέχει την Θράκη, εκτός απ’ όταν την βολεύει.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.