Tα επτα «αμαρτηματα» της κυβερνησης»

Αμάρτημα πρώτο: Δεν κυβερνά.

Αμάρτημα δεύτερο: Για να κυβερνήσεις πρέπει να υπάρχει σχέδιο, πρόγραμμα και συντονισμός. Ό,τι ακριβώς απουσιάζει από το κυβερνητικό σχήμα

Αμάρτημα τρίτο: Όταν επιχείρησε να κυβερνήσει αντί να διορθώσει τα πράγματα τα επιδείνωσε. Συγκεκριμένα παραδείγματα. Διεθνείς σχέσεις της χώρας, οικονομία, δημόσια έργα, διαφάνεια.

Αμάρτημα τέταρτο: Δεν υπάρχει συλλογικότητα στο έργο της κυβέρνησης και βεβαίως ούτε στο κόμμα από το οποίο στηρίζεται. Πρόσφατο παράδειγμα οι δημόσιες αντιπαραθέσεις κορυφαίων υπουργών ή η δημόσια συμπεριφορά του υφυπουργού Άμυνας κ. Μιχαλολιάκου. Eίναι προφανές ότι η τελευταία εγείρει μέγα θέμα ηθικής τάξης τόσο για τον πρωθυπουργό όσο και για το σύνολο της κυβέρνησης.

Αμάρτημα πέμπτο: Η κυβέρνηση διστάζει να πει ακόμη ότι υπάρχει. Είναι προφανές ότι οι άνθρωποι όταν δεν λειτουργούν «σεμνά και ταπεινά» προσπαθούν να ξεχάσουν ότι εξελέγησαν για να κυβερνήσουν.

Αμάρτημα έκτο: Ο πρωθυπουργός με την ίδια άνεση που αναφέρεται στις ευθύνες των προηγουμένων αναφέρεται και στο όραμά του για πολύ μακρινό μέλλον. Δυστυχώς για τη χώρα ο Πρωθυπουργός δεν αναφέρεται στον παρόντα χρόνο. Κατά ένα τρόπο για την κυβέρνηση ο παρών χρόνος δεν υπάρχει.

Αμάρτημα έβδομο: Το χειρότερο. Παρ’όλα αυτά οι κυβερνήτες μας νομίζουν ότι κυβερνούν και μάλιστα καλά και αποτελεσματικά. Το να ζουν σε καθεστώς ψευδαισθήσεων κάποιοι πολίτες μικρό το κακό. Το να ζουν όμως σε καθεστώς τέτοιο οι κυβερνήτες εκτός από κακό είναι και επικίνδυνο.

Αλλά τοιούτοι μας έπρεπαν αρχιερείς. Τώρα οι πολίτες μπορούν σιγά – σιγά να θυμούνται όλες τις παροιμίες που έχουν να κάνουν με το «στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.