Ενα θετικο πρωτο βημα που πρεπει να συνεχισει

Της έκδοσης

Θετικές ήταν οι πρώτες εντυπώσεις από την Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «Μοναδικές Γεύσεις από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη», στην Αθήνα, στο Μετρό Συντάγματος, τουλάχιστον σύμφωνα με τους διοργανωτές της (που συνήθως βλέπουν ούτως ή άλλως ως θετικές τις εκδηλώσεις τους, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση ελπίζουμε πως έχουν δίκιο).

Αυτό όμως που χρειάζεται, μετά τον απολογισμό που θα γίνει, είναι κάτι το οποίο έχουμε τονίσει επανειλημμένα: πως θα πρέπει, είτε με αυτή ή άλλη μορφή, μια τέτοια δράση να έχει συνέχεια, και να παγιωθεί στο μυαλό όσων προσπαθούμε να  προσελκύσουμε ώστε να έχουμε αποτέλεσμα για το καλό της περιοχής.

Άλλωστε δράσεις και εκδηλώσεις έχουν γίνει και στο παρελθόν, η αποσπασματικότητά τους όμως δεν ήταν η αναμενόμενη. Θυμηθείτε για παράδειγμα την Θρακο-Mακεδονική “SYNERGEIA” Προώθησης Τοπικών Προϊόντων, που ξεκίνησε με μεγάλες προσδοκίες, και παρότι ενδοπεριφερειακή είχε τη δυνατότητα να ταξιδέψει εκτός ΑΜΘ, αλλά τελικά ξεθύμανε. Ή την παρουσίαση των προϊόντων που γινόταν στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, η οποία επίσης ατόνησε εν μέσω κορωνοϊού, και δεν ξέρουμε αν θα συνεχίσει.

Ακόμα και η αποτυχία βέβαια, μπορεί να αποτελέσει δάσκαλο για το μέλλον, πολύ φοβόμαστε όμως πως, όπως γίνεται συνήθως στη χώρα μας, κρύβεται κάτω από το χαλί, για να μην πάρουμε κανένα μάθημα από αυτή.

Ας ελπίσουμε πως η κίνηση αυτή των Επιμελητηρίων θα εμπνεύσει τα ίδια να συνεχίσουν, αλλά και τους υπόλοιπους φορείς να στηρίξουν την προσπάθεια που ξεκινά, να έχουν τις δικές τους ιδέες, και να δημιουργήσουν ένα ενιαίο προϊόν προβολής.

Όπως και οι εκθέσεις τις οποίες αναφέραμε, δεν είναι η πρώτη φορά που κατατίθεται αυτή η πρόταση, ούτε γενικότερα στην περιοχή, ούτε στις σελίδες αυτής της εφημερίδας (κάτι παρόμοιο, στον τομέα του πολιτισμού, προτείναμε μόλις πριν από λίγες μέρες). Όμως όσο και αν γινόμαστε κουραστικοί, πρέπει κάτι να γίνει, γιατί η στασιμότητα πλέον δεν αποτελεί λύση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.