Διαδικτυακη αντιπαραθεση για το παρτι μοτοσικλετιστων στην παραλια Ιμερου

Για δεύτερη χρονιά δεν κατάφερε να γίνει η συγκέντρωση στο χώρο, με την αντιπαράθεση να παίρνει προεκλογική χροιά

Διαστάσεις πήρε, εν μέσω του θέρους, το θέμα της μη πραγματοποίησης, για δεύτερη χρονιά, του πάρτι μοτοσικλετιστών στην παραλία Ιμέρου, με διαδικτυακές αντιπαραθέσεις για τους λόγους για τους οποίους αυτή δεν κατέστη δυνατό να λάβει χώρα.

Να υπενθυμίσουμε πως πέρυσι, στα τέλη Ιουλίου, είχε ανακοινωθεί πως θα πραγματοποιηθεί στο Άλσος του Ιμέρου η διήμερης διάρκειας διεθνής συγκέντρωση μοτοσυκλετιστών σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Μαρωνείας – Σαπών. Για τον σκοπό άλλωστε τους προηγούμενους μήνες μέλη της ομάδας είχαν βρεθεί στον χώρο πραγματοποιώντας εργασίες καθαρισμού και προετοιμασίας του χώρου.

Τελικά όμως η άδεια από το Δασαρχείο ανακλήθηκε, με αποτέλεσμα η εκδήλωση, που αναμενόταν αν έχει συμμετοχή 5.000 μοτοσικλετιστών από όλη την Ευρώπη, να μην λάβει χώρα.

Τότε από την πλευρά των μοτοσικλετιστών είχε τονιστεί πως θα προσπαθήσουν να κάνουν την εκδήλωση του χρόνου, όμως αυτό δεν έγινε εφικτό, μιας και τελικά φαίνεται να «κόλλησε» στον ΟΦΥΠΕΚΑ (περισσότερα παρακάτω).

Το ιστορικό της αντιπαράθεσης

Στις αρχές Αυγούστου λοιπόν, σε ανάρτηση που κοινοποιήθηκε από στελέχη του συνδυασμού του υποψήφιου Δημάρχου κ. Απόστολου Ιωάννου, υπήρξε μια ευθεία επίθεση προς την νυν διοίκηση του Δήμου, με την κατηγορία πως με την «περσινή αλλά και φετινή  ανεύθυνη κίνηση του έδιωξε μια για πάντα τόσες χιλιάδες κόσμο που θα ερχότανε στον Ίμερο» η οποία, όπως τονίζεται, μεταφέρθηκε στον Έβρο και συγκεκριμένα στον Άρδα, (αναφερόμενος στο River Party Moto Fest που έλαβε χώρα στον Άρδα).

Άμεση ήταν η απάντηση από τον Μιχάλη Σαπουντζή, από την παράταξη του νυν Δημάρχου κ. Ντίνου Χαριτόπουλου, ο οποίος επισήμανε κάποιες ανακρίβειες στις οποίες θεωρεί πως αναφερόταν η ανάρτηση.

Όπως τόνισε, η εκδήλωση που αναφέρεται πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Άρδα 3 έως 6 Αυγούστου από το τοπικό παράρτημα Ορεστιάδας των Macedonian Warriors και η συμμετοχή δεν ξεπέρασε τα 150 άτομα,  κάτοικοι Έβρου ως επί το πλείστον.

Ειδικά όμως για την ετήσια διεθνή συγκέντρωση των Macedonian Warriors που επιχειρήθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο, σημειώνει πως έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες και ζητήθηκε έγκριση από όλες τις υπηρεσίες που έκρινε απαραίτητο το δασαρχείο φέτος.

Όλες απάντησαν θετικά πλην του ΟΦΥΠΕΚΑ, που ρητά απαγόρευσε την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Για του λόγου το αληθές, παρέθεσε και το έγγραφο του ΟΦΥΠΕΚΑ, κρίνεται ότι η δραστηριότητα δεν είναι συμβατή με τους όρους διατήρησης της Προστατευόμενης Περιοχής του Εθνικού Πάρκου ΑΜΘ, καθώς η διανυκτέρευση επισκεπτών απαγορεύεται εντός της προστατευόμενης περιοχής, ενώ ακόμη και στη περίπτωση που πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας, εκτιμάται ότι δεν πρόκειται για δραστηριότητα ήπιου τουρισμού, κατά συνέπεια αναμένεται να προκληθούν αρνητικές επιπτώσεις στο αμμοθινικό οικοσύστημα της προτεινόμενης περιοχής, καθώς και στην άγρια πανίδα της ευρύτερης περιοχής.

Ο κ.  Σαπουντζής παρόλα αυτά, σημειώνει πως με συνεχή και άριστη συνεργασία του κλαμπ με το Δήμο εξετάζεται εναλλακτική λύση για τον επόμενο έτος, χωρίς όμως να αναφέρει ποια είναι αυτή.

Φαίνεται λοιπόν πως και φέτος δεν θα πραγματοποιηθεί το πάρτι, ενώ και η πραγματοποίησή του εντός του άλσους του Ιμέρου, εκτός και αν υπάρξει μεταστροφή το ΟΦΥΠΕΚΑ, φαίνεται δύσκολη, όπως και κάθε άλλη μαζική δραστηριότητα στην περιοχή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.