Διαμαρτυρια στο Αλσος του Ιμερου για την ακυρωση της διεθνους συναντησης Μοτοσυκλετιστων

Από μέλη του συλλόγου Macedonian Warriors Hellas αλλά και κατοίκους της περιοχής-Αναμένονταν 5.000 επισκέπτες

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το μεσημέρι του Σαββάτου, 30 Ιουλίου στο Άλσος του Ιμέρου, μέλη του πανελλήνιου Συλλόγου Μοτοσυκλετιστών Macedonian Warriors Hellas αλλά και κάτοικοι του Ιμέρου λόγω της ακύρωσης του πάρτι που ήταν προγραμματισμένο να γίνει στον χώρο.

Να υπενθυμίσουμε πως όπως είχε ανακοινωθεί αναμενόταν να πραγματοποιηθεί στο Άλσος του Ιμέρου η διήμερης διάρκειας διεθνής συγκέντρωση μοτοσυκλετιστών σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Μαρωνείας – Σαπών. Για τον σκοπό άλλωστε αυτό στα τέλη του περασμένου Μαϊου μέλη της ομάδας βρέθηκαν στον χώρο πραγματοποιώντας εργασίες καθαρισμού και προετοιμασίας του χώρου.

Μέλη της ομάδας βρέθηκαν νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι στο Άλσος του Ιμέρου διαμαρτυρόμενοι για την ακύρωση της διοργάνωσης δύο μόλις ημέρες πριν την υλοποίησή της, μιας και δεν επιτράπηκε η διαμονή με σκηνές στο άλσος του Ιμέρου, καθιστώντας ουσιαστικά αδύνατη την διεξαγωγή της.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές στην διοργάνωση αναμένονταν περίπου 5.000 επισκέπτες, ενώ ήδη τα έξοδα που έχουν κάνει ξεπερνούν τις 10.000 ευρώ. Στο σημείο βρέθηκαν σήμερα και κάτοικοι του οικισμού Ιμέρου που εξέφρασαν την ανησυχία τους για το γεγονός ότι «χάνουν» αυτόν τον αριθμό των επισκεπτών. Επίσης εκεί ήταν και ο Δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος, ο οποίος «έδειξε» το Δασαρχείο. Ο Δήμος, τόνισε, είχε δεσμευτεί για την παρουσία υδροφόρων και τη λήψη μέτρων, εκτιμά όμως πως τα συμβάντα στη Δαδιά επηρέασαν την τελική απόφαση.

Όπως εξήγησε ο κ.Γιώργος Αγκόρτσας εκ μέρους του Συλλόγου η προετοιμασία για το διήμερο ξεκίνησε πριν από 2,5 μήνες, για να σημειώσει πως από την αρχή ο Δήμος Μαρωνείας –Σαπών στάθηκε αρωγός στην προσπάθεια, άλλοτε ταχύτερα, άλλοτε πιο αργά, η οποία ωστόσο συνάντησε την τελική άρνηση του Δασαρχείου.

Ο ίδιος εξήγησε ότι τα προηγούμενα χρόνια η διοργάνωση γινόταν στην Ασπροβάλτα επί 7 χρόνια σε δασική έκταση, αλλά και στη Καρβάλη επί πέντε έτη, χωρίς ουδέποτε να έχουν αντιμετωπίσει αντίστοιχο πρόβλημα στις άδειες, εξηγώντας πως επελέγη φέτος ο Ίμερος γιατί θεώρησαν πως μπορεί να σηκώσει την αυξημένη προέλευση των συμμετεχόντων, σε ένα περιβάλλον στο οποίο θα ήθελαν να μείνουν και να παραθερίσουν.

Στην φετινή διοργάνωση αναμένονταν επισκέπτες από τα Βαλκάνια αλλά και την Ευρώπη, κυρίως από την Γερμανία, την Γαλλία και την  Ιταλία, τονίζοντας πως ήδη 20 Ρουμάνοι και Πολωνοί που έφτασαν στην Θεσσαλονίκη, άλλαξαν προορισμό για την Χαλκιδική λόγω της ακύρωσης, στερώντας τους την ευκαιρία να μείνουν στην περιοχή για 10 ημέρες.

Από πλευράς του οικισμού του Ιμέρου ο πρόεδρος κ. Ευθύμης Μάκης Γκουτρίδης εμφανίστηκε καυστικός δίνοντας τα «συγχαρητήριά» του στους «αρμοδίους που ακύρωσαν ένα φεστιβάλ που θα γινόταν στην παραλία του Ιμέρου με 5.000 άτομα». «”Συγχαρητήρια” στους φορείς και μπράβο τους που “αφήσανε ” να γίνει το πάρτι».

Ο ίδιος έκανε λόγο για μία μεγάλη αδικία για τον τόπο αλλά και την Ροδόπη γενικότερα, δίνοντας ωστόσο τα συγχαρητήριά του στον Σύλλογο και τα μέλη του που όπως είπε «ήρθαν εθελοντικά και με προσωπικά τους έξοδα εργάστηκαν επί τρεις μήνες για να προσφέρουν στον τόπο μου».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.