Το αιτημα των πολιτων για συνεχη επιμορφωση ικανοποιουν τα προγραμματα του ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του ΔΠΘ

Μαρία Μιχαλοπούλου:«Σκοπός είναι στο Κέντρο να περιλαμβάνονται όλα τα αντικείμενα τα οποία θεραπεύει το πανεπιστήμιo»

 

Δύο επιμορφωτικά προγράμματα κατάρτισης διοργανώνει το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Συγκεκριμένα τα προσφερόμενα προγράμματα είναι το «Στατιστική και Ασαφής συμπερασματολογία στις κοινωνικές, οικονομικές και θετικές επιστήμες» από το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και το «Η Επανάσταση του 1821 και η συγκρότηση του ελληνικού κράτους» από το Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας. Τα προγράμματα αυτά απευθύνονται σε απόφοιτους ελληνικών ΑΕΙ, σε φοιτητές προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών, υποψήφιους διδάκτορες, διδάκτορες ή μεταδιδακτορικούς ερευνητές, σε αποφοίτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και γνωστικών αντικειμένων, αναπληρωτές ή αδιόριστους που επιδιώκουν να αυξήσουν την κατάρτισή τους και να εξασφαλίσουν μοριοδοτήσεις για την επαγγελματική τους εξέλιξη καθώς επίσης και σε όλους τους απόδημους που γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα.

Για τα προαναφερθέντα πρόγραμμα επιμόρφωσης μίλησε διεξοδικότερα, καλεσμένη στο «Ράδιο Παρατηρητής» η Αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης του ΔΠΘ, Μαρία Μιχαλοπούλου, εξηγώντας παράλληλα τη «φιλοσοφία» της νέας δομής που τίθεται σε λειτουργία από το πανεπιστήμιο της περιοχής και τις ανάγκες που φιλοδοξεί τα καλύψει.

«Επιχειρείται τα περισσότερα προγράμματα να παρέχονται εξ αποστάσεως για να μπορούν να παρακολουθούν όλοι»

Το ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ του ΔΠΘ ξεκίνησε τη λειτουργία του πριν από οκτώ μήνες περίπου, πληροφόρησε η κ. Μιχαλοπούλου, και προχωρώντας σταδιακά με όλα τα διαδικαστικά θέματα που καλείται να λύσει, έχει ήδη αναρτήσει τα πρώτα δύο προγράμματα του που απευθύνει όχι μόνο στους κατοίκους της περιφέρειάς ΑΜΘ. Σκοπός είναι στο Κέντρο αυτό να περιλαμβάνονται όλα τα αντικείμενα τα οποία θεραπεύει το πανεπιστήμιό για να καλύπτεται η πλειοψηφία των αντικειμένων που συναντώνται στους χώρους της επιμόρφωσης και της κατάρτισης. Επιχειρείται όσο είναι δυνατόν, τα περισσότερα προγράμματα να παρέχονται εξ αποστάσεως, ώστε ο καθένας να μπορεί να τα παρακολουθήσει απ’ όλη την Ελλάδα.

«Τα προγράμματα μας έρχονται για να επιμορφώσουν κυρίως τον κόσμο της περιφέρειας μας»

Ειδικότερα, τα εν λόγω προγράμματα έρχονται να ικανοποιήσουν ένα αίτημα, ειδικά του επαγγελματικού κόσμου, για συνεχή επιμόρφωση. Γι’ αυτόν τον λόγο και τα επόμενα προγράμματα, που θα βγουν άμεσα, όπως ανακοίνωσε η Αντιπρύτανης, θα έχουν να κάνουν με καθαρά οικονομικά αντικείμενα και θα συνδέονται με το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών. Η ίδια τόνισε ότι «είναι μεγάλη η ανάγκη στον επαγγελματικό χώρο και ειδικά στην περιφέρειά μας που δεν έχουμε πολλές εμπειρίες για επιμόρφωση με φυσική επαφή. Τα προγράμματα έρχονται ειδικά για τον κόσμο της περιοχής μας για να καλύψουν μεγάλα κενά». Σε συνεργασία με φορείς της περιφέρειάς ΑΜΘ η κ. Μιχαλοπούλου είναι αισιόδοξη ότι σε βάθος χρόνου θα είναι διαθέσιμος ένας κατάλογος, από τον οποίο οι επαγγελματίες της περιοχής, αλλά και άνθρωποι που τώρα θέλουν να μπουν σε αυτόν τον τομέα, να μπορούν να αποκτήσουν μια πρώτη εμπειρία και επαφή με αντικείμενα τα οποία είναι αναγκαία τόσο στον επαγγελματικό αλλά και στον προσωπικό μας βίο.

Καταληκτικά, η Αντιπρύτανης ανέφερε ότι «είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις και σε συνεργασίες, καθώς τα επόμενα προγράμματά μας σκοπεύουμε να γίνουν με εξωτερικούς φορείς. Οπότε περιμένουμε προτάσεις και ιδέες».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.