Η ΣΚΑΣ ΔΠΘ συμμετεχει στο Διεθνες Επιστημονικο Συνεδριο με τιτλο «Σινα – Βενετια και Δυτικος Κοσμος»

Θα γίνει στη Βενετία με τη συμμετοχή της αν. καθηγήτριας του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας κ. Παναγιώτας Τζιβάρα

Η Σχολή Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών Βενετίας συνδιοργανώνει το Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο «Σινά – Βενετία και Δυτικός Κόσμος». Το συνέδριο θα γίνει στη Βενετία, στις 3 και 4 Νοεμβρίου 2023.

Στη διοργάνωση επίσης συμμετέχουν η Ιερά Μονή Σινά, το Dumbarton Oaks των Η.Π.Α., το Κέντρο Βυζαντινών Ερευνών ΑΠΘ, το ΕΚΠΑ και η Ecole des Hautes Études en Sciences Sociales της Γαλλίας.

Η συνεργασία αυτή, που εντάσσεται στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου συνεργασίας το οποίο υπέγραψε η Σχολή με το Ελληνικό Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών της Βενετίας, αποτελεί μία ακόμη δράση και συνεργασία της Σχολής που υπερβαίνει τα ελληνικά σύνορα, η οποία αποδεικνύει και την διεθνή της απήχηση, αλλά και το αναγνωρισμένο επιστημονικό, ερευνητικό και ακαδημαϊκό έργο που γίνεται στην Κομοτηνή, στον τομέα των κλασικών και ανθρωπιστικών σπουδών.

Στην επιστημονική επιτροπή του Συνεδρίου συμμετέχει η αναπληρώτρια καθηγήτρια του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας κ. Παναγιώτα Τζιβάρα η οποία θα πραγματοποιήσει εισήγηση στην ιταλική γλώσσα με θέμα «Το μοναστήρι και οι πατέρες του Σινά μέσα από τα γράμματα ενός ηγούμενου της Κέρκυρα του 18ου αιώνα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.